Algemeen

Chateauroux verwelkomt Chinezen met open armen

Bij het onherbergzame Franse plaatsje Châteauroux zal waarschijnlijk over enkele jaren een groot, nieuw bedrijventerrein met een flink aantal Chinese bedrijven zijn neergestreken. Als de ambitieuze plannen zijn verwezenlijkt, zullen te zijner tijd 4.000 Fransen werkzaam zijn bij de Chinese bedrijven, waar ze met 800 leidinggevende Chinezen te maken krijgen.

`Ik zal niet zeggen dat er nooit momenten zijn dat een zekere twijfel me bekruipt. Maar we hebben goede contacten, ook op het persoonlijk vlak. Châteauroux heeft de afgelopen jaren al heel wat Chinese delegaties mogen ontvangen`, meent burgemeester Jean-François Mayet. Het Chinese project is inmiddels al betiteld als `een springplank naar Europa, maar er zijn ook sceptici die denken dat het project al in de kiem gesmoord zal worden.

Weliswaar kan de ongebruikte voormalige NAVO-basis uitstekend dienst doen als vliegveld, het idyllische beeld dat de Chinezen momenteel krijgen voorgeschoteld zou wel eens té rooskleurig kunnen blijken. Ze hopen niettemin dat de nieuwe Franse thuisbasis ze in staat stelt op legale wijze het niet altijd aanmoedigende `made in China`-label te omzeilen.

Gebaseerd op: de Volkskrant
Build for Life