Nieuwbouw

Center 26: unieke kantoorlocatie in Lummen

Het Overpeltse Staalbouw Overpelt heeft in Lummen net een gloednieuw kantorencomplex opgeleverd. De staalbouwer heeft het aangedurfd om in deze crisistijden 5 miljoen euro te investeren de bouw van een 4000 m² groot kantorencomplex. Het geheel is volledig bestemd voor de verhuurmarkt. Units kunnen op maat van bedrijven worden gehuurd.

Het project ligt pal naast op- en afrittencomplex 26 naar Lummen- centrum - vandaar ook de naam Center 26 – en biedt zo een uitstekende uitvalsbasis naar Brussel, Antwerpen, Hasselt, Luik en zelfs Nederland of Duitsland.

In tijden van recessie zijn bedrijven doorgaans voorzichtig met het investeren in nieuwe bedrijfsruimte. Staalbouw Overpelt roeit resoluut tegen die stroom in en investeert momenteel 5 miljoen euro in de bouw van een gloednieuw kantorencomplex langs de afrit 26 in Lummen. “Bedrijven die vandaag nood hebben aan nieuwe of bijkomende huisvesting, zullen die eerder op de huurmarkt zoeken, dan er zelf in te investeren. Vandaar dat we het wel opportuun vonden om het project dat we hier nog in de pijplijn hadden in deze moeilijkere tijden te ontwikkelen,” redeneert Tony Rutten van Staalbouw Overpelt.

Medio 2008 begon Staalbouw Overpelt met de bouw van Center 26, pal tegenover de afrit 26 en naast het distributiecentrum van Mobis – dat Staalbouw Overpelt 5 jaar geleden al realiseerde.

Het kantoorgebouw naar de hand van het kantoor Sempels & Vandergoten heeft een luxueuze uitstraling. Het 3 verdiepingen hoge gebouw is voor 90 % bekleed in natuursteen, aangevuld met cassette elementen. Onder de 3 kantoorniveaus – goed voor 4 000 m ² - bevinden zich nog twee parkeerniveaus die 110 parkeerplaatsen bieden voor de medewerkers van de aanwezige bedrijven. Voor de inkom worden nog eens 20 plaatsen voorzien voor bezoekers van de bedrijven.

Het gebouw is opgedeeld uit twee vleugels met daartussen een atrium. Dit atrium is ingericht als een indrukwekkende ontvangstruimte van waaruit de bezoekers naar de kantoren kunnen. Boven het atrium bevinden zich nog enkele vergaderzalen met een buitenterras. Achter het atrium vind je op het gelijkvloers een cafetaria en een ruim buitenterras die gemeenschappelijk door de aanwezige bedrijven kunnen worden gebruikt.

Maatwerk

Intussen hebben de eerste huurders – Eplan en Union Electric Steel – hun intrek in het gebouw genomen. “De overige ruimte kan op maat van geïnteresseerde bedrijven worden ingericht. Er zijn modules beschikbaar van 300 tot 3 000 m². De aanwezigheid van meerdere bedrijven is meteen ook een belangrijke troef. We streven ernaar dat de verschillende huurders elkaar aanvullen in hun activiteiten en dat er op die manier een meerwaarde bestaat. De bedrijven die hier huren, genieten door de architecturale allures van het gebouw ook van de uitstraling van een groot bedrijf,” geeft Tony Rutten aan.

In het concept is de nodige aandacht besteed aan duurzaam bouwen. De kantoren zijn uitgerust met een uiterst energiezuinig klimaatbeheer. Grote raampartijen bieden uitkijk op de groene Lummense omgeving. Externe en interne zonwering helpt het klimaat comfortabel en de energierekening laag te houden.

Centrale ligging

Center 26 ligt vlak aan het afrittencomplex 26 van de E314. Op enkele honderden meters van het Lummense Klaverblad biedt dit vlotte verbindingen met Brussel, Antwerpen, Luik, Hasselt en zelfs Nederland of Duitsland.

Staalbouw Overpelt is met de bouw van Center 26 niet aan zijn proefstuk toe. Het bedrijf begon 5 jaar geleden met de bouw van grote kantoorgebouwen, en kan referenties voorleggen in Lummen en Haasrode.

Meer info: www.center26.be