Verbouwen

CRU! opent B&B Bed & Bamboe in Gent

De oorspronkelijke woning aan de straatzijde van de woning en het kantoor van CRU! architecten (Sven Mouton en Hilde Duerinck) werd ingericht als een bed&breakfast, Bed & Bamboe. Het diende als visitekaartje om de architecturale ideëen van CRU! uit te werken en nieuwe klanten en gasten op een aangename manier van de ideëen te ‘overtuigen’.
De Bed&Breakfast werd met dragende en structurele bamboe-elementen voorzien om de kwaliteiten en capaciteiten van het materiaal aan te tonen. De kamers werden zo open en ruim mogelijk gehouden zodat het geheel een fris en ruimtelijk uiterlijk kreeg volgens het principe van het ruw contrast dat CRU! uitdraagt; sobere vormen waar een ruwheid in verwerkt zit die het geheel menselijk maakt.

Gezien het verbouwbudget laag was moest het geheel op een zo kosteneffcient mogelijke manier uitgevoerd worden door de opdrachtgevers zelf. Dit gaf wel de kans om ruimte te laten voor ‘vooruitschrijdend inzicht’; niet alles moest op voorhand bepaald worden en kon organisch groeien zoals een beeldhouwwerk langzaamaan ‘ontdekt’ wordt uit steen. De dakconstructie was een huzarenstukje aangezien de bamboeconstructie ook door de opdrachtgevers zelf op 12 meter hoogte moest uitgevoerd worden.

Er werd getracht een warme sfeer in de kamers te verwerken door het gebruik van de natuurlijke materialen, zonder dat dit te geitewollen sokken of jaren ’60 architectuur werd. De vele reacties van de gasten die er reeds verbleven bevestigen het rustgevende karakter hiervan.

Lees verder op Architectura