Bedrijfsnieuws

Buurtontwikkelaar Matexi bestaat 70 jaar

Het is op 10 juli 2015 exact 70 jaar geleden dat de drie broers Vande Vyvere de NV ‘Maatschappij tot Exploitatie van Immobiliën’ oprichtten. Het familiebedrijf heeft sinds zijn start in 1945 meer dan 34 000 woningen gerealiseerd. Vandaag is de buurtontwikkelaar actief in alle Belgische provincies, in het Groothertogdom Luxemburg en in Warschau (Polen). Matexi is de afgelopen decennia een voorloper geworden in stedelijke herontwikkelingsprojecten die betaalbaarheid, duurzaamheid én comfortabel leven combineren. Matexi kan deze rol spelen omdat het voor dialoog en samenwerking kiest, met de (toekomstige) bewoners, de lokale overheden, leveranciers en partners. Aan de overheid vraagt Matexi een sterkere ondersteuning van nieuwbouw. Dat is nodig om Belgische gezinnen van betaalbaar wooncomfort te blijven voorzien.

Matexi heeft de afgelopen 70 jaar een schat aan kennis en ervaring verworven op de domeinen van buurtontwikkeling, ruimtelijke ordening, betaalbaar wonen en duurzaamheid. In de verschillende stedelijke herontwikkelingsprojecten die Matexi verwezenlijkt, komen al deze sporen samen: Matexi verwezenlijkt buurten waar wonen zowel betaalbaar als duurzaam is. Er worden voorzieningen aangelegd om het leven in de buurt praktisch en aangenaam te maken en vanaf de start van het project wordt de naadloze integratie ervan in de bestaande omgeving vooropgesteld.

Matexi startte zijn activiteiten in 1945. Sindsdien werden er meer dan 34 000 woningen gerealiseerd en heeft Matexi de kaap van 1 000 opgeleverde woningen per jaar overschreden. Matexi is actief in alle Belgische provincies, in het Groothertogdom Luxemburg en in Warschau (Polen). De buurtontwikkelaar stelt 350 mensen tewerk. De activiteiten van Matexi zorgen ook voor 2 200 indirecte jobs in de bouwsector.

25 vacatures

Matexi telt vandaag 25 vacatures. Het betreft functies die steeds betrekking hebben op één van de kernactiviteiten ontwikkeling, bouw en verkoop. De nieuwe teamleden zullen aan de slag gaan op de hoofdzetel of in één van de lokale kantoren.

Nieuwbouw biedt beste garantie voor betere woningen

‘De afgelopen 70 jaar waren een succesverhaal waar we dankbaar op terugkijken. Matexi heeft veel verwezenlijkt in de afgelopen jaren, samen met zijn partners uit de publieke en private sector. Onze belangrijkse betrachting is nieuwe woningen te bouwen die betaalbaar zijn. Dat klinkt eenvoudig, maar is het niet. De overheid moet nieuwbouw actiever promoten zodat de vele verouderde woningen in dit land sneller kunnen worden vervangen. Minder lasten op nieuwbouw bieden de beste garantie voor een beter wooncomfort voor onze gezinnen en voor een energiezuinige en CO2-arme omgeving, in de stad en daarbuiten.’ zegt Gaëtan Hannecart, CEO van Matexi.

Ook interessant


Build for Life