Meubelen

Bulo en B-Brand lanceren modulair sofaconcept B7

Bulo en B-Brand lanceren modulair sofaconcept B7
Met B7 Lounge hertekenen B-Brand en Bulo de traditionele sofa tot een multifunctioneel zit- en werkelement. Met zijn atypische 1m20-grote footprint en uitgepuurde architecturale vormen rebelleert het ontwerp tegen bestaande conventies en brengt tegelijkertijd rust in elk type interieur. De toevoeging van functionele elementen zoals een stopcontact en dienblad op maat zorgt ervoor dat deze sofa perfect inzetbaar is in zowel residentiële als commerciële projecten.

Multifunctionele beleving van een sofa

B7 is een nieuw modulair sofaconcept ontworpen door Luc Binst en Ben Depuydt, de oprichters van designstudio B-Brand. Het ontwerp vertrekt vanuit een atypische footprint van 1m20 op 1m20 die breed inzetbaar is in verschillende settings. Een alleenstaand element past naadloos in een kleinere studio, je kan er languit in liggen of met twee in zitten, en in combinatie zijn de elementen ook perfect geschikt voor openbare ruimtes zoals kantoren, hotellobby's of luchthavens.

Er werd gekozen voor een eenvoudige compositie van drie architecturale elementen die samen een multifunctioneel object vormen. De compacte vierkante zit zweeft op een cilindervormige sokkel waarin de bekabeling huist en het balkvormig rugelement is precies zo ontworpen dat het tegelijk als steun-, zit- en werkvlak kan dienen. De is sofa voorzien van een stopcontact om je laptop of gsm op te laden en een extra optionele gestoffeerde extensie fungeert enerzijds als opbergelement en anderzijds een dienblad om je glas of laptop veilig te positioneren. De noden van het post-covid tijdperk worden op deze manier verstrengeld in een klassevol object zonder onnodige ornamentiek dat een tijdloze esthetiek uitstraalt en breed inzetbaar is.

Bulo en B-Brand lanceren B7

"Onze manier van leven en wonen is de laatste jaren sterk geëvolueerd en toch is het standaard sofa-ontwerp sinds de introductie van de modulaire bank nauwelijks nog aangepast. Je zit er met je iPad op je schoot en de enige plek om een glas te plaatsen is op de salontafel een meter voor je. Naar de toekomst toe moeten we openstaan voor andere gebruiksvormen, -normen en -mogelijkheden. B7 lounge is een eerste oefening om met een eenvoudige compositie een multifunctioneler gebruik van meubilair te triggeren." - Luc Binst


Een spartaanse architecturale benadering

B-Brand is een designstudio opgericht door Luc Binst en Ben Depuydt, ontstaan vanuit een gemeenschappelijke passie en visie op objecten en interieurontwerp. Met het ontwerp van high-end, out-of-the-box concepten heeft B-Brand als missie de residentiële architectuurtak en interieur afdeling van Binst Architects te versterken. De ontwerpen vertrekken steeds vanuit de signatuur van het bureau, op basis van die constitutionele methodiek en spartaanse architecturale benadering creëert de studio objecten en interieurs met anti-conformistische materialen, abstracte lijnen en niet zonder een rebellerend accent.

Vanuit die visie nam de studio contact op met een aantal gerenommeerde internationale meubelediteurs, waaronder ook Bulo. Beide Belgische designbedrijven zitten op het scherp tussen de project- en residentiële markt en het is ook hier dat de B7 lounge zich positioneert, samen in zee gaan voor de realisatie van dit concept was dus een logische volgende stap.

Bulo en B-Brand lanceren B7

"Mensen zijn vandaag voortdurend in beweging en op verplaatsing. Daarom hebben we een modulair element gecreëerd wat zowel in kleine studio's geïntegreerd kan worden, als in publieke ruimtes zoals een hotellobby of een luchthaven. Op deze manier wordt de sofa een herkenningspunt, een thuis-beleving waar je ook bent." - Ben Depuydt


De collectie bestaat uit een sofa element, een vierkante en rechthoekige sofa extensie, een vierkante en rechthoekige vrijstaande poef, een kussen en een dienblad. De sofa kan gestoffeerd worden in alle kleuren van Kvadrat's Encircle collectie. Het kussen is gestoffeerd in Kvadrat Vidar.

Bulo en B-Brand lanceren B7