Algemeen

Buitenschilderwerk is ook in winter van hoge kwaliteit

Nieuwe verven en betere schermen maken het mogelijk om ook in de winter buitenschilderwerk uit te voeren. Onderhoud is daardoor beter over het jaar te spreiden en schilders hebben ook in de wintermaanden werk. Uit een proeven met 80 projecten waaraan 60 opdrachtgevers meededen blijkt dat de kwaliteit van het winterwerk zelfs beter is.

Het aantal schilders dat in de winter thuis zit is in de afgelopen vier jaar met twee derde afgenomen tot 1.600. Dat zegt Gerard Barends van 4seizoenenonderhoud (4SO). 4SO is een programma van de Hout- en Bouwbond, FNV Bouw, FOSAG en CNV dat de winterwerkloosheid moest bestrijden. Hoewel er al langer winterverven beschikbaar waren, gaven corporaties, gemeenten en overheidsinstellingen nauwelijks buitenschilderopdrachten voor de wintermaanden.

Uit proeven blijkt dat winterwerk dat tijdens de werkzaamheden volledig was afgeschermd van betere kwaliteit is dan niet-afgeschermd zomerwerk. Door nieuwe afdekmethoden is het ook niet nodig om op de steigers bij te stoken. Een betere spreiding van buitenschilderwerk is in het voordeel van zowel de schildersbedrijven als de opdrachtgevers. En voor bewoners is het prettig wanneer zij `s zomers in hun tuintjes kunnen zitten.

Gebaseerd op: Aedes Magazine

Ook interessant


Build for Life