Verbouwen

Budgethotelketen zet zinnen op Pier

Budgethotelketen easyHotels Benelux heeft zijn zinnen gezet op de Pier van Scheveningen. Het bedrijf heeft plannen om naast een hotel ook recreatiewoningen, koopwoningen en horeca in het markante bouwwerk te realiseren. Daartoe is een samenwerkingsverband gesloten met KondorWessels Vastgoed.

Voor de herontwikkeling en –inrichting van de Pier is Menno Kooistra Architects aangetrokken als hoofdarchitect. DanZep, franchisenemer van easyHotel in de Benelux, wil op korte termijn met de gemeente Den Haag en curator Marc Udink om de tafel over de plannen.

Het plan is gepresenteerd op de dag dat de rechter in kort geding besloot dat de Pier vrijdag moet sluiten. Volgens zowel de gemeente als de curator betekent dit niet dat het definitief afgelopen is met het bouwwerk. Als de brandveiligheid door bijvoorbeeld een nieuwe eigenaar is verbeterd, kan de wandelpromenade weer open.

Naast easyHotels en consorten zouden er nog enkele serieuze kandidaten voor verkoop van de Pier zijn. De curator wenst volgens het ANP niet in te gaan op wie dat zijn. Er zal de komende dagen hoogstwaarschijnlijk geen overeenkomst worden gesloten, meldde Udink verder.

Meer afbeeldingen vindt u op Architectenweb.nl

Ook interessant