Algemeen

Bricsnet hoopt op redding door Matexi

De bouwgroep Matexi voert overnamegesprekken met het Gentse softwarebedrijf Bricsnet. De inzet van de overnamegesprekken zijn de huidige en toekomstige fiscale verliezen van Bricsnet. Eind december 2001 had Bricsnet voor EUR 39,5 miljoen aan fiscaal verrekenbare verliezen in de balans staan.
Het aandeel Bricsnet dreigt op 30 november te worden geschrapt op Nasdaq Europe omdat het niet langer aan de noteringsvoorwaarden voldoet. Dat schrijft De Financieel-Economische Tijd.

De krant vernam uit betrouwbare bron dat het bouwbedrijf Matexi uit Meulebeke de laatste hand legt aan een voorstel om Bricsnet over te nemen. Zowel Matexi als Bricsnet weigeren commentaar. Bricsnet publiceert vandaag derdekwartaalcijfers. Volgens gedelegeerd bestuurder Michel Van der Eecken zal het bedrijf tegelijk mogelijk een mededeling doen.

Bricsnet verkocht in maart zijn vroegere kernactiviteit, de architectensoftware, en legt zich sindsdien toe op software voor vastgoedbeheer. De nieuwe activiteit werd overgeheveld in de nieuwe werkmaatschappij Bricsnet FM, waarin het beursgenoteerde Bricsnet een belang van 66% heeft. De rest van Bricsnet FM is in handen van financiele investeerders en twee Amerikaanse vastgoedgroepen.

Matexi, een bedrijf dat gespecialiseerd is in sleutel-op-de-deurwoningbouw, is geinteresseerd in de software voor vastgoedbeheer, maar ook in de fiscaal verrekenbare verliezen van Bricsnet. Ook de obligatielening van EUR 9,4 miljoen die Bricsnet in 2004 moet terugbetalen, speelt een rol in de onderhandelingen. Volgens het overnamescenario zouden de schuldeisers niet in geld maar in aandelen-Bricsnet FM worden terugbetaald.

Matexi en Bricsnet hopen de besprekingen nog deze week in grote lijnen rond te hebben. Tegen zaterdag 30 november moet Bricsnet opnieuw voldoen aan de criteria voor een notering op Nasdaq Europe. Lukt dat niet, dan wordt het aandeel geschrapt.
Build for Life