Bouwwereld kan niet meer om BIM heen

  NL   27 mei 2021 Bron: cibap
Bouwwereld kan niet meer om BIM heen
Net als de rest van de wereld heeft ook de bouwsector te maken met razendsnelle digitalisering. Building Information Modeling (BIM) is al niet meer weg te denken. Sterker nog: alleen bedrijven die BIM-ready zijn, mogen in de nabije toekomst meedoen aan (internationale) aanbestedingstrajecten. Cibap Next en het bedrijfsleven sloegen de handen in een en bieden diverse SketchUp Pro trainingen zodat ingenieurs, architecten, opdrachtgevers en aannemers in staat zijn volledig mee te draaien in een BIM werkomgeving.

Werken met BIM wordt eis bij overheidsinstellingen

Bedrijven die met BIM werken, besparen tijd en geld. Bovendien draagt een BIM-model bij aan het imago van een bedrijf, want taken zijn duidelijk afgebakend en eventuele fouten worden al voor de start van de bouw opgemerkt. BIM is vooral succesvol als alle partijen meedoen, vandaar dat in de nabije toekomst werken met BIM een eis is bij overheidsaanbestedingen. In Engeland is dit al het geval.

BIM-ready met SketchUp

Hoe draai je als bedrijf mee in een BIM, zonder een grote investering te moeten doen? De sketchUp trainingen van Cibap Next, gegeven door Gerben Pol, authorized trainer SkechUp Pro Benelux en BIM-coördinator bij Eurosafe Solutions, zijn een goede optie. "BIM is niet alleen een ‘simpele’ 3D omgeving. BIM omvat veel meer dimensies en biedt allerlei voordelen en geweldige kansen voor o.a. de bouwsector, nu en in de toekomst", aldus Pol. Meer informatie en aanmelden op www.cibapnext.nl.

Cibap Next ontwikkelt trainingen in samenwerking met ondernemers, creatieve professionals en meesterdocenten. Zij stellen de vraag uit de markt centraal en realiseren aanbod dat aansluit op de wensen en behoeften van ondernemers uit Noord-Oost Nederland.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo