Nieuwbouw

Bouwvergunning voor nieuwe kinderopvang Sint-Gillis

Dendermonde heeft een bouwvergunning gekregen voor een nieuw gebouw voor de buitenschoolse kinderopvang De Rakkertjes. Zo'n 50 kinderen zouden er opgevangen kunnen worden.

De Rakkertjes maakte deel uit van de kinderopvangsite in Sint-Gillis-bij-Dendermonde waar ook de kindercrèche Fabeltjesland stond, de crèche waar Kim De Gelder een jaar geleden een kinderverzorgster en twee peuters vermoordde.

De opvang De Rakkertjes zal nu georganiseerd worden in een nieuwbouw aan de Hoge Weg in Sint-Gillis-bij-Dendermonde. Er zullen een 50-tal kinderen opgevangen kunnen worden. "Het worden een soort van moderne containers, die op voorhand op maat gemaakt worden", zegt schepen van Openbare Werken Leen Dierickx.

Er komen verschillende ruimtes voor verschillende leeftijdscategorieën, ruimte voor een tuin en in het gebouw zal er ook de nodige aandacht besteed worden aan inbraakdetectie. Er zal ook een toegangscontrole zijn als er iemand het gebouw betreedt.

De containerbouw zal zo'n 500.000 euro kosten. Er kan nog een maand lang beroep aangetekend worden tegen de bouwvergunning. Het is niet zeker of de buurtbewoners zich bij de nieuwe locatie zullen neerleggen. Eerder hadden ze al protest geuit.