Bouwunie zet mee schouders onder Stroomversnelling

  BE   17 juni 2016 Bron: Bouwunie
Vlaanderen moet de komende jaren grote stappen vooruit zetten om het energiesysteem koolstofarmer te maken. Dat is nodig om de Vlaamse klimaat- en energiedoelstellingen voor 2020 en daarna te realiseren. De energie-efficiŽntie moet fors verbeteren, het aandeel hernieuwbare energiebronnen in de energievoorziening moet sterk verhogen en de energievoorziening moet gegarandeerd zijn. Dit kan maar lukken als we massaal, gericht en kostenbewust investeren (in o.a. het energie-efficiŽnter maken van woningen en andere gebouwen). We moeten slimme oplossingen vinden voor de diverse uitdagingen, goed samenwerken en een breed draagvlak creŽren.

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein heeft gisteren het startschot gegeven voor ďStroomversnellingĒ, het traject naar een Energievisie en een Energiepact op lange termijn voor Vlaanderen. Om tot een breed gedragen visie te komen, heeft de minister diverse stakeholders aangesproken. Het startevent van gisteren levert een eerste reeks van ideeŽn op waarmee diverse technische werkgroepen nog deze zomer van start gaan. Hun werk moet uitmonden in een concreet actieplan voor de energietransitie.

De stakeholders ondertekenden gisteren een engagementsverklaring waarmee ze hun actieve en constructieve medewerking aan deze werkgroepen toezeggen. Ook Hilde Masschelein, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie, zette haar handtekening. Bouwunie onderschrijft hiermee de vooropgestelde doelstellingen, uitgangspunten en engagementen om tot een Vlaamse lange termijnvisie voor energie te komen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo