Algemeen

Bouwunie ondersteunt ACV in klacht tegen sociale dumping

Het AVC neemt de nutsbedrijven onder vuur en klaagde afgelopen maandag in De Standaard aan dat steeds meer aanbestedingen naar malafide bedrijven gaan die sterk onder de prijs werken. Bouwunie kan dit enkel beamen en stuurde daarom vorige week een brief naar Synductis met de vraag om meer duidelijkheid te verschaffen over de onderhandelingsprocedure ondergrondse leidingen die recentelijk plaatsvond.

Volgens de gegevens waarover Bouwunie beschikt zoals de sociale balans van enkele gegunde inschrijvers en de analyse van hun vennootschapsstructuur, kunnen deze bedrijven onmogelijk de sociale wetgeving en de loon- en arbeidsvoorwaarden voor hun medewerkers naleven.
Nochtans onderstreept Synductis continu haar eis tot kwaliteitsvol werk én kwalitatieve aannemers. Dit lijkt Bouwunie in contradictie met het toewijzen van opdrachten aan aannemers die het niet zo nauw nemen met de geldende, vooral sociale, wetgeving en regels.


Synductis verenigt verschillende nutsbedrijven die werken in de ondergrond: Eandis (distributie van gas en elektriciteit), IWVA (Intercommunale Waterleidingsmaatschappij van Veurne-Ambacht), TMVW (Tussengemeentelijke Maatschappij der Vlaanderen voor Watervoorziening), IWVB (Intercommunale voor Waterbedeling in Vlaams Brabant) en voorlopig als waarnemende partij Belgacom (telecommunicatie).

Ook interessant


Build for Life