Algemeen

Bouwunie lanceert podcastreeks tijdens digitaal Bouwcongres

Bouwunie lanceert podcastreeks tijdens digitaal Bouwcongres
Het jaarlijks Bouwcongres van Bouwunie kreeg dit jaar een andere invulling dan normaal. Door de geldende coronamaatregelen werd het inspiratiemoment volledig digitaal georganiseerd. En met succes. Meer dan 300 bouwbedrijven hebben zich aangemeld om de liveshow te volgen of later te herbekijken. Tijdens het online congres werden tips en tricks gedeeld om efficiënter te werken. Om zoveel mogelijk ondernemers te bereiken en te inspireren, lanceert Bouwunie een podcastreeks met getuigenissen van ondernemers die zelf reeds een efficiëntieoefening hebben gemaakt.

De coronacrisis heeft de bouwsector hard getroffen. Door de veiligheidsmaatregelen heeft de sector zich moeten reorganiseren en is men op een andere manier gaan werken. Vaak met efficiëntieverlies tot gevolg. “Vijf à tien procent van de omzet in de bouw gaat verloren aan zogenaamde faalkosten”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. “Dit zijn kosten die voortvloeien uit administratieve onjuistheden, missingen in berekeningen of fouten bij bestellingen, leveringen en plaatsingen. Op het Bouwcongres gaven we onze leden tips om hun efficiëntie en dus hun winst te verhogen.”

Tijdens de liveshow ontrafelde gastvrouw Hanne Decoutere samen met haar praatgasten hoe bouwbedrijven efficiënter kunnen werken qua administratie, in hun atelier en op de werf. Om hierover zoveel mogelijk bouwbedrijven te inspireren, lanceert Bouwunie een podcastreeks met getuigenissen van slimme bouwondernemers die hun ervaringen delen met hun collega’s’. Van slimmer calculeren en samenwerken tot slimmer klanten opvolgen, digitaliseren en slimme bouwtechnieken.

De hele reeks is te beluisteren op www.bouwunie.be/podcasts of via Spotify, en Google Podcasts.
Het Bouwcongres herbekijken kan via www.bouwcongres.be/livestream

Bouwunie lanceert podcastreeks tijdens digitaal Bouwcongres

Bouwunies Podcasts

Slim woningen bouwen met Toon-Bert Panis van Skilpod (Geel)
Wat als je nu eens een woning aanpakt zoals Steve Jobs een iPhone maakt, of Elon Musk een Tesla? Dat je eerst goed nadenkt, investeert in R&D, en dan een uitgekiend product op de markt zet? Hoe ziet je bouwproces er dan uit? Dat doet Toon-Bert Panis van woningbouwbedrijf Skilpod uit de doeken.

Slim calculeren met Bart De Malsche van Qubo (Hamme)
Hoe maak je je bedrijf winstgevend? Dat kan alleen door een goede kostprijsberekening. Die moet correct en efficiënt zijn. Nauwkeurig, maar zonder te veel tijd te verspillen aan details. Hoe je dat concreet aanpakt, vertelt Bart De Malssche van sleutel-op-de-deurbouwer Qubo.

Slim samenwerken met Roman Willems van Boa Interior (Latem, Lille)
Roman Willems werkt op een slimme manier samen met partners. Zo kan hij zich volledig focussen op de kernactiviteit van Boa Interior: het gedroomde interieur- of totaalproject realiseren voor hun klant. Dat doen ze door slim te produceren: doorgedreven geautomatiseerd, en toch helemaal op maat van de klant. We starten hun verhaal in één van hun toonzalen. Ja, u hoort het goed: één van hun toonzalen.

Slim klanten opvolgen met Mylissa Demeyere en Dagmar Buysse (Gent)
Hoe zorg je dat 'warme leads' nieuwe klanten worden? En dat de badkamerrenovatie van hun dromen van A tot Z tot in de puntjes verloopt? Kortom, hoe organiseer je het hele proces, van klantenopvolging optimaal? Daar zochten en vonden Dagmar en Mylissa van de firma Dagmar Buysse een uitgekiende digitale oplossing voor.

Slim digitaliseren op de werf met Dirk en Lore Hellemans van Hadibouw (Herentals)
Dirk en Lore Hellemans van Hadibouw grepen de coronacrisis aan om slim in te zetten op digitalisering. Niet alleen op kantoor, maar ook op de werf. We gaan mee de werf op met dit slim algemeen bouwbedrijf.

Ook interessant


Build for Life