Bouwunie en MNM radio bezoeken #bouwmakkers

  BE   15 mei 2018 Bron: Bouwunie Verstuur
Bouwunie en MNM radio bezoeken #bouwmakkers
Lucon Floors, werf in Boom
Radiopresentator Brahim van MNM trekt deze week voor De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow de bouw in. Elke dag gaat hij langs op twee bouwwerven en tekent hij verhalen op van bouwmakkers. Iedereen kan live op de radio ervaren dat bouw en collegialiteit dicht bij elkaar liggen. “De bouw is af en toe hard werken. Maar het is er ook plezierig om te werken”, zegt Jean-Pierre Waeytens, secretaris-generaal van Bouwunie. “En dat maken we samen met MNM, Bouwkroniek en Constructiv duidelijk met de #bouwmakkers-actie. Een welgemeende “dankjewel” voor alle bouwvakarbeiders die simpelweg onmisbaar zijn voor de bouwbedrijven.”

Brahim begon zijn tocht langs de Vlaamse bouwwerven vanochtend in Boom. De bouwmakkers van Lucon Vloeren goten er net de betonvloer van enkele nieuwe woningen. De ploeg van Lucon Vloeren deelde zijn favoriete platen en kreeg van Brahim een mooie blauwe helm, een werfdoek en een nieuwe werfradio.
Ook de volgende dagen is Brahim op pad tijdens de Grote Peter Van de Veire Ochtenshow tussen 7 en 9 uur om telkens twee werven MNM Appoved te maken.
Van 9u tot 10u presenteert Brahim zijn programma Sing your Song. Hij draait dan de favoriete platen van de bouwmakkers. Vandaag deed hij dat in Wolvertem bij de bouwmakkers van Van Buggenhout die daar drie appartementsblokken bouwen. Ook zij kregen een mooie blauwe helm, een werfdoek en een nieuwe werfradio.

Bouwunie en MNM radio bezoeken #bouwmakkers
Van Buggenhout, werf in Wolvertem

Geen betere ambassadeurs voor een job in de bouw dan de bouwvakkers zelf

Te weinig jongeren staan te springen om te werken in de bouw. Ze hebben wel de kwaliteiten of de technische kennis en toch kiezen ze voor een kantoorjob. Nochtans verdien je in de bouw goed je boterham. Je kan er werken met handen en hoofd. En nergens anders is je realisatie zo concreet. Zonder het belangrijkste te vergeten: je vindt er echte collegialiteit.
MNM radio, Bouwunie, Bouwkroniek en Constructiv sloegen de handen in elkaar om duidelijk te maken dat het plezierig werken is in de bouw. Bouwvakkers zijn bouwmakkers. En dat staat deze week extra in de verf.

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo