infosessies over verplichte aansprakelijkheidsverzekering en het sloopbeheer

  BE   14 mei 2018 Bron: Bouwunie Verstuur
infosessies over verplichte aansprakelijkheidsverzekering en het sloopbeheer
Op 1 juli treden twee nieuwe wetgevingen in werking die impact hebben op de bouwbedrijven. Het gaat om de verplichte aansprakelijkheidsverzekering voor aannemers en het sloopbeheer via Tracimat.
Bouwunie organiseert infosessies zodat de bouwbedrijven helemaal mee zijn.

Op de infosessie, die start om 19u30, zoomt Bouwunie eerst in op de verplichte verzekering van de 10-jarige aansprakelijkheid. Nadia Schepens, juridisch adviseur van Bouwunie legt uit wat de krachtlijnen zijn van de wet en op wie en in welke omstandigheden deze van toepassing zijn. Ze focust daarbij op de belangrijke aandachtspunten voor de bouwbedrijven. Een expert van de Federale Verzekering vult kort aan met de mogelijke verzekeringsformules en -prijzen.

Een andere nieuwigheid heeft te maken met de afvalstoffen die vrijkomen tijdens sloop- en afbraakwerken. Vanaf 1 juli gaat Tracimat, een zogenaamde sloopbeheersorganisatie, na wat er met die diverse afvalstromen gebeurt. Hilde Masschelein, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie, en BTV Control leggen haarfijn uit wat dat in de praktijk betekent voor de bouwbedrijven. Ze beantwoorden graag al uw vragen.

Om 21u volgt een netwerkmoment.

De infosessie vindt plaats op 5 locaties: op dinsdag 29 mei in Wijnegem, woensdag 30 mei in Lokeren, dinsdag 5 juni in Zellik, woensdag 6 juni in Brugge en donderdag 7 juni in Genk. Inschrijven doet u op www.bouwunie.be/nieuwop1juli

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo