Bouwplaatsen trekken tienduizenden bezoekers tijdens Dag van de Bouw

  NL   20 juni 2022 Bron: BouwendNederland
Bouwplaatsen trekken tienduizenden bezoekers tijdens Dag van de Bouw
Maxime Verhagen en Mark Harbers - Foto © Rene van den Burg
Na twee jaar afwezigheid beleefde de jaarlijkse Dag van de Bouw op zaterdag 18 juni een succesvolle herstart in Nederland. Tienduizenden bezoekers maakten gebruik van de mogelijkheid om een of meer van de 144 opengestelde bouwplaatsen te bezoeken. Jong en oud ontdekten op deze zonovergoten dag wat er komt kijken bij het bouwen van huizen, wegen, ziekenhuizen, sluizen, dijken, stations en alle andere gebouwen en infrastructuur in Nederland.

De Dag van de Bouw werd vanochtend feestelijk geopend door minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat en Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen. De opening vond plaats op één van de bouwplaatsen op de Afsluitdijk. Het icoon van de Nederlandse strijd tegen het water viert dit jaar zijn negentigste verjaardag en wordt door bouwconsortium Levvel (BAM, Van Oord, Rebel en Invesis) met diverse versterkingen, nieuwe gemalen en sluizen en een vismigratierivier gereed gemaakt voor de toekomst.

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland. Tijdens de dag zetten bouwplaatsen in heel Nederland de hekken open. Bezoekers maakten kennis met alle bijzondere technieken en innovaties van de bouw en infra en de opdracht die de sector heeft om Nederland klaar te maken voor de toekomst.

Maxime Verhagen “Met de Dag van de Bouw willen we laten zien waartoe we als sector in staat zijn en wat we allemaal doen. We zijn trots op ons werk en we laten graag onze maatschappelijke meerwaarde zien. Maar we willen ook interesse kweken voor een loopbaan in de bouw en infra. De Dag van de Bouw laat de veelzijdigheid en de enorme innovatiekracht van onze sector zien en de huzarenstukjes die we dag in dag uit klaren. We moeten tot en met 2030 het enorme aantal van 100.000 huizen per jaar bouwen. Ook komt er een enorme hoeveelheid werk op ons af in verband met de energietransitie, de verduurzamingsopgave en het mobiel houden van Nederland. De bouw- en infrasector is een cruciale sector, waarin het geweldig mooi werken is. De 144 bouwlocaties die vandaag meedoen aan de Dag van de Bouw maken dat eens te meer duidelijk. “

De 144 opengestelde bouwplaatsen konden ondanks het warme weer rekenen op een grote stroom van bezoekers. Zo daalden in Vlaardingen 2600 bezoekers af in de bouwkuip van de nieuwe Blankenburgverbinding onder de Nieuwe Waterweg. De Alexiatunnel in Hilversum werd bezocht door ruim 4000 bezoekers. Aan de Parade in Den Bosch kon de renovatie van het theater rekenen op meer dan duizend geïnteresseerden. In het Zeeuwse Terneuzen was de bouwlocatie van de nieuwe zeesluis zeer in trek, bijna tweeduizend mensen bezochten dit bijzondere project.

vlnr Joost Nelis (COO BAM Nederland) Pieter van Oord (CEO Van Oord) minister Mark Harbers, BNL voorzitter Maxime Verhagen - Foto © Rene van den Burg


Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo