Algemeen

Bouwkunde TU Delft een jaar na de brand

Precies een jaar nadat het gebouw van Bouwkunde van de Technische Universiteit (TU) Delft in vlammen is opgegaan, houdt de TU woensdag een symposium over de nieuwe huisvesting van de faculteit. Het motto van de dag is 'BK City: the making of the future'.

Minister Ronald Plasterk (Onderwijs) noemde het verlies van het gebouw vorig jaar ,,de grootste ramp die universitair Nederland ooit heeft getroffen''. Korte tijd later zei hij de nieuwbouw te willen steunen met 25 miljoen euro.
De faculteit huist nu in het voormalige hoofdgebouw van de TU aan de Julianalaan in Delft.

Over het toekomstige gebouw is nog vrijwel niets bekend. Mogelijk komt de nieuwbouw op het terrein van het oude faculteitsgebouw te staan. Maar het zou ook kunnen dat er een andere plaats wordt aangewezen. ,

,Er wordt zelfs over gesproken om het gebouw waar Bouwkunde nu in zit, grondig aan te passen. Alles staat nog open'', zei een voorlichtster. Op het symposium worden woensdag nog geen knopen doorgehakt.

De afgelopen tijd schreef de universiteit een ideeënprijsvraag uit. De TU wil de winnende ideeën in het ontwerp voor het nieuwe gebouw meenemen.

Ook interessant


Build for Life