Architectuur

Acht genomineerden nieuw gebouw TU Delft

De jury van de internationale ideeënprijsvraag voor een nieuw gebouw voor de faculteit Bouwkunde van de TU Delft heeft acht genomineerden aangewezen. ,,Samen vormen ze een brede schakering van goede visies en ideeën voor uitwerking in een nieuw gebouw. Ze bieden stof voor een interessante discussie”, zegt juryvoorzitter Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol. Op 14 maart worden de prijswinnaars en eervolle vermeldingen bekend gemaakt in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) in Rotterdam.

De ideeën van de genomineerden vormen samen met de resultaten van de denktank, die zich binnen de TU Delft over de toekomst van de faculteit en de ‘TU wijk’ heeft gebogen, een inspirerende basis voor het uitwerken van concrete toekomstplannen.

De TU Delft ontving 466 inzendingen voor de open internationale ideeënprijsvraag Building voor Bouwkunde. De opgave was om na te denken over een concept voor het onderwijsgebouw van de toekomst en over de plaats van de faculteit in het Mekelpark (de TU-wijk) en Delft. Medio januari heeft de internationale jury de inzendingen beoordeeld.

Lees verder op Architectenweb.nl