Bedrijfsnieuws

Bouwinvest regelt betere communicatie voor sneller verhuurresultaat

Bouwinvest, een van de grootste onafhankelijke vastgoedvermogensbeheerders in Nederland voor institutionele investeerders, komt met betere communicatie voor een sneller verhuurresultaat. Door middel van een uniek segmentatiemodel wil Bouwinvest huurders proberen beter en sneller te bereiken.

Op die manier hoopt Bouwinvest de droom van de aanbieder van vrije sector huurwoningen waar te kunnen maken. De droom van een aanbieder in de vrije sector betreft vooral een vlotte eerste verhuur, aansluitende verhuur en een minimale leegstand in wooncomplexen. Omdat het echter niet gemakkelijk is om dit te realiseren in een kleine nichemarkt met zo`n 150.000 woningen en een gevarieerde doelgroep, was een segmentatiemodel dan ook meer dan welkom.

Bouwinvest heeft het model ontwikkeld in samenwerking met The SmartAgent Company. Om het model mogelijk te maken zijn huurders ondervraagd over onder meer hun huurmotivatie, de woonambities en de leefstijl. Dat leidde tot een segmentatie in doelgroepen. Met het model kunnen verhuurders gerichter woningen aanbieden door in promotiematerialen de eigen doelgroepen neer te zetten.

Gebaseerd op: Real Estate Magazine
Build for Life