Nieuwbouw

Bouwinnovatie: dé beurs voor bouwen en verbouwen in Limburg

Bouwinnovatie is dé beurs voor bouwen en verbouwen in Limburg. Ze brengt alle informatie, producten en diensten uit de sector onder één dak en biedt bouwheren en bouwprofessionals een forum om elkaar te ontmoeten. Gedurende drie decennia heeft deze beurs voor bouwen en verbouwen zich alleen maar uitgebreid.

Bouwinnovatie is al 31 jaar een vaste waarde in het Limburgs bouw- en verbouwgebeuren. Ook de editie 2013 belooft voor de standhouders weer een commercieel succes te worden. Diversiteit van het aanbod en kwaliteit van standen, producten en diensten, blijven hierbij onze belangrijkste objectieven. Daarnaast voeren we voor de (ver)bouwer opnieuw een beursthema. Steeds een meerwaarde!

Meer dan 230 exposanten, 13 500 m2 beursruimte, meer dan 20 000 bezoekers, 48% verbouwers, 52% bouwers, ... het zijn slechts enkele argumenten om je als bouwprofessional te overtuigen van een deelname aan Bouwinnovatie 2013.

De overweldigende belangstelling van de bezoekers en de uitstekende commerciële resultaten van de exposanten tijdens de editie 2012 tonen aan dat de beursformule blijft renderen.

Bouwinnovatie profileert zich daarom ook als beurs met ‘Limburgse vakkennis van wereldniveau’ en ‘de weg naar elke bouwdroom’.

Beursthema: Invest For Life!
Bouwinnovatie 2013 staat in het teken van INVEST FOR LIFE, oftewel: hoe concipieer en (ver)bouw ik mijn woning op zo’n manier dat ik er mijn leven lang aan verdien door lage energiekosten (geen airco, minimale verwarming, de juiste verlichting, enz.) en goed comfort. Bouwinnovatie en Dubolimburg stellen graag de Invest For Life-route voor, waarbij we standhouders vragen om ‘ambassadeurs’ te worden van dit thema. Een thema waarbij we de particulieren alsook professionals willen informeren over duurzaam, ecologisch en energiezuinig (ver)bouwen.



Dubolimburg is een onafhankelijke vzw die bouwprofessionelen, overheden en particulieren bijstaat met raad en daad wat betreft ‘duurzaam bouwen en wonen’.

Concreet geven zij advies op maat en begeleiden ze projecten en trajecten van de verschillende doelgroepen.

Met de Invest For Life-route zetten standhouders van Bouwinnovatie zich op een positieve manier in het spotlicht als ‘ambassadeurs van duurzaamheid’. Meer dan 40 exposanten hebben zich geëngageerd om ambassadeur te zijn van het beursthema.

Advies
In het kader van het beursthema vindt de bezoeker naast de betrokken exposanten ook een groot advieseiland op de beurs. Op stand 409 kan hij terecht voor concreet en professioneel neutraal advies rond energiezuinig, ecologische of duurzaam (ver)bouwen maar ook over beveiliging of algemeen woonadvies. Hiervoor zorgen experten van Dubolimburg en de Provincie Limburg.

Praktisch

plaats
Ethias Arena en Grenslandhallen
Gouverneur Verwilghensingel 70
3500 Hasselt

data
vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 februari 2013
vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 februari 2013

openingsuren
vrijdag 1 februari: 15-21 uur
zaterdag 2 februari: 10-19 uur
Zondag 3 februari: 10-19 uur
vrijdag 8 februari: 15-23 uur -> Nieuw: nocturne tot 23u!!!
zaterdag 9 februari: 10-19 uur
zondag 10 februari: 10-19 uur

toegangsprijzen
volwassenen: 8 euro -> koop je inkomticket online en bespaar 1,50 euro!
kinderen: gratis