Vastgoed

Bouwfonds en Hurks ontwikkelen 350 woningen in Eindhoven

Het College van B&W van Eindhoven heeft de concept-verkoopovereenkomst voor Blixembosch Buiten geaccordeerd. In de overeenkomst wordt de verkoop van de grond aan Blixembosch Buiten vof, bestaande uit de ontwikkelaars Bouwfonds Ontwikkeling en Hurks vastgoedontwikkeling, beschreven. De ontwikkelcombinatie zal 350 koopwoningen in diverse types en diverse prijsklassen ontwikkelen.

De samenwerking wordt tijdens een officieel moment in oktober 2011 ondertekend door alle partijen. Met Blixembosch Buiten wordt de huidige wijk Blixembosch aan de noordoostzijde afgerond. De koopwoningen lopen in prijs van circa € 215.000 tot € 600.000. De gemeente zelf verkoopt in de nieuwe wijk de circa 80 vrije kavels en CPO kavels. De ontwikkelcombinatie verwacht de eerste woningen in het najaar van 2012 op de markt te brengen.

Typerend voor Blixembosch Buiten is de geluidswal die een belangrijke recreatieve functie krijgt en de hoogteverschillen die worden gecreëerd door de terrassen waarop de nieuwe woningen worden ontwikkeld. Centraal in het plan liggen hofjes met ruime groenzones en een waterpartij.