Algemeen

Bouwfonds ABN-Amro bouwt hoogste toren van Gent

GENT - Met de goedkeuring van het bijzonder plan van aanleg (bpa) is de weg vrij voor de bouw van een honderd meter hoog kantoorgebouw aan de Kortrijksesteenweg vlak bij Flanders Expo. Vijf jaar geleden rijpte bij Claude Simons het idee om de grond gelegen in de oksel gevormd door de E40 (Brussel-Oostende) en de Kortijksesteenweg (N43) te ontwikkelen. De bouwaanvraag is ingediend. Als bouwperiode wordt op 18 maanden gerekend. Begin 2005 kan het gebouw klaar zijn. De investering bedraagt 37 miljoen euro.

Dat had Claude Simons, baas van het bij zakenlui populaire restaurant Het Journaal aan de Kortijksesteenweg vijf jaar geleden nooit durven dromen. Simons wou zijn parkeerterrein uitbreiden. Hij liep wat rond op de gronden rond zijn zaak en zo ging de bal aan het rollen. Zijn Journaal had hij al kunnen kopen. Met een partner stichtte hij nv Stassimo. Die nv verwierf de panden en de gronden binnen de oksel. Simons, nieuweling in de projectontwikkeling, tastte de markt af en stootte hier en daar wat op hoongelach. ,,Wat denkt die Simons wel.''

Hij nam architect Piet Van Cauwenberghe van het bureau Abscis in de arm. Die maakte een stedenbouwkundige studie. Ook gaf hij opdracht voor een verkeersstudie. ,,De nv Stassimo liep als investeerder enorme risico's, want wat het zou worden wisten we niet'', zegt Simons.

Windtunnel
Via het stadsbestuur kwam Tele Atlas in het vizier. Dat bedrijf, gespecialiseerd in digitale kaarten, is gevestigd in een kantoorgebouw in de Gentse Moutstraat. Het heeft ook grote vestigingen in Nederland en Duitsland. Door de groei zocht het een nieuwe huisvesting.

Even leek de verzwakkende economie Tele Atlas parten te spelen. Het bedrijf moest afslanken. Maar nu heeft het weer de wind in de zeilen. Tele Atlas schakelde projectontwikkelaar Bouwfonds in. Dat contacteerde het Amerikaanse bureau uit Chicago PPKS Architects met architect René Stevens. Het Bouwfonds wilde een gebouw met uitstraling en kwaliteit. Stevens (48) werkte veel mee aan hoogbouwprojecten.

Hij had een antenne nodig in België en koos voor twee bureaus: Abscis en het bureau D&C Van Impe en Partners.

Piet Van Cauwenberghe: ,,Stevens heeft de speciale technologische kennis voor hoogbouw. Zo'n hoog gebouw vangt veel wind. Dat moet je uittesten in een windtunnel. Abscis zal instaan voor de coördinatie, het structureel werk en de ruwbouw. Het bureau D&C Van Impe werkt af en doet de inrichting en de gevel.''

Het ontwerp is van René Stevens en de design is Amerikaans. ,,Maar het uiteindelijk uitzicht ontstond door samenwerking. Het wordt een glazen en transparante toren. Hij zal een dynamische indruk geven.''

Verkeer
De wijziging van het bestemmingsplan was nodig om een bufferzone te veranderen in bouwzone. Ook mag het gebouw iets dichter bij de autosnelweg komen. Op een hoorzitting waren vooral vragen over de verkeersafwikkeling. Er is beslist dat het verkeer voor de toren via de Adolphe Pégoudlaan over het parkeerterrein op Flanders Expo en via een tunnel onder de afrit van de autosnelweg naar de Kortrijksesteenweg toegang krijgt tot het gebouw. Bovengronds zullen er maar 30 parkeerplaatsen zijn; ondergronds 450.

In het gebouw zal ruimte zijn voor 800 werknemers. Naast Tele Atlas komen er andere huurders uit de technologiesector. Bedoeling is wel dat Tele Atlas daar kan groeien. Daarom blijft de naam Tele Atlastoren.

Claude Simons trekt zich over afzienbare tijd terug uit de horeca. ,,Maar ik wil nog projecten realiseren'', zegt hij.
Build for Life