Dossier Coronavirus / COVID-19

Bouwcamionettes kunnen eindelijk terug maximaal benut worden

  BE   13 september 2021 Bron: Bouwunie
Bouwcamionettes kunnen eindelijk terug maximaal benut worden
Foto: Sortimo
Bouwunie reageert tevreden op de versoepelingen die worden doorgevoerd voor het collectief vervoer. Vanaf vandaag kunnen de bouwcamionettes terug op volle capaciteit gebruikt worden. Bouwunie was vragende partij om deze dure en intussen achterhaalde maatregel aan te passen.

Vanaf vandaag worden de coronamaatregelen inzage collectief vervoer versoepeld. De beslissing hiertoe werd genomen in de schoot van de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het Werk. De nieuwe versie van de generieke gids is vandaag gepubliceerd.

“Concreet betekent dit dat alle zitplaatsen in de camionettes weer benut kunnen worden, mits het dragen van een mondmasker en voldoende verluchting in het voertuig. Dat scheelt meer dan een slok op de borrel voor onze aannemers” zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. Ook afscheidingsschermen in de voertuigen hoeven niet meer gebruikt te worden.

Bouwunie is tevreden dat er is geluisterd naar de verzuchtingen van de aannemers, en rekent erop dat snel verdere versoepelingen zullen volgen.
Jean-Pierre Waeytens: “De maatregelen waren nodig en nuttig in het verleden, maar zijn achterhaald. Door de beperkingen rond collectief vervoer hadden de aannemers te kampen met extra kosten en organisatie. Dat is nu op onze vraag afgeschaft. De volgende stap is om ook snel de nog geldende maatregelen op de werven te herzien. Volgens het sectorprotocol moet bijvoorbeeld het aantal aannemers per locatie nog steeds beperkt worden. Dat zorgt nog steeds voor extra organisatorische rompslomp en efficiëntieverlies. Maar we zijn blij dat eerste stap gezet is en kijken uit naar verdere aanpassingen zodat ook de andere sectormaatregelen versoepeld kunnen worden.”

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo