Algemeen

Bouwbedrijven die kwetsbare jongeren helpen in de bloemen gezet

Bouwbedrijven die kwetsbare jongeren helpen in de bloemen gezet
Toontjeshuis © Durabrik
De Aedificas Foundation, een initiatief van de Confederatie Bouw om bouwbedrijven aan te zetten tot het ondersteunen van wie het minder goed heeft in deze samenleving, heeft haar jaarlijkse Awards uitgereikt. Vier bouwbedrijven vielen in de prijzen: zij helpen jongeren die het om de ene of andere reden moeilijk hebben. De vier winnaars krijgen elk 5000 euro die ze moeten aanwenden om hun project verder uit te bouwen.

De Aedificas Foundation Awards , die jaarlijks wordt uitgereikt door de Aedificas Foundation van de Confederatie Bouw, beloont bouwbedrijven die samen met non-profitorganisaties kwetsbare groepen re-integreren in de maatschappij. “De bouwsector wordt vaak omschreven als een ruwe en harde sector, maar toch bouwen heel wat bouwbedrijven niet enkel woningen en gebouwen, ze bouwen ook mee aan de toekomst van mensen die het moeilijk hebben in onze samenleving”, legt Robert de Mûelenaere, Gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw uit. Ze doen met andere woorden aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, een nog steeds wat dure term die eigenlijk inhoudt dat bedrijven hun warm hart tonen.

Dit jaar beloont de Aedificas Foundation vier verschillende winnaars. Het gaat om volgende projecten:

  • DURABRIK (uit Drongen) heeft vzw Toontjeshuis opgericht om inclusieve woonprojecten te ontwikkelen voor jongvolwassenen met een zorgbehoefte, zodat zij er levenslang kunnen wonen.

  • Medewerkers van RENOTEC (uit Geel) helpen vzw De Waaiburg voor bijzondere jeugdzorg, onder meer bij het aanleggen van de tuin en het buitenterras.

  • BESIX (uit Sint-Lambrechts Woluwe) ondersteunt vzw TADA (ToekomstATELIERdel’avenir), een zaterdagschool voor kwetsbare tieners. Medewerkers van BESIX geven er vrijwillig bijlessen zodat de onontgonnen talenten van die tieners ontwikkeld kunnen worden. Verder verleent het bouwbedrijf ook financiële steun aan dit project.

  • AELECTRICS (uit Nazareth-Eke) helpt vzw Liaan, die hulp biedt aan kwetsbare jongeren, meestal kinderen geplaatst in opdracht van de jeugdrechter. Het bouwbedrijf zorgt voor financiële ondersteuning en biedt hulp bij de verbouwing van het bestaand gebouw en het optrekken van een nieuw gebouw.

Juryvoorzitter en Gelegeerd bestuurder van het VBO Pieter Timmermans: “Het is belangrijk dat bedrijven hun engagement voor de samenleving tonen. Ondernemingen en hun medewerkers staan immers niet los van die samenleving. Betrokkenheid en solidariteit zijn essentiële waarden, binnen en buiten het bedrijfsleven. Deze vier laureaten tonen hun goed hart en willen kwetsbare groepen de nodige kansen geven. Ik wil hen, en uiteraard ook hun medewerkers, van harte feliciteren.”

Ook interessant


Build for Life