Nieuwbouw

Bouwbedrijf Tifre uit Sint-Niklaas heeft Plezantste Werf van 't Land

Bouwbedrijf Tifre uit Sint-Niklaas heeft Plezantste Werf van 't Land
Foto: © KREW
Bouwbedrijf Tifre uit Sint-Niklaas mag zich de trotse winnaar noemen van 'De Plezantste Werf van 't Land'. De arbeiders zelf hebben hun werkplek voorgedragen voor de wedstrijd, georganiseerd door Bouwunie en Liantis in samenwerking met TOPradio. Volgens de arbeiders wordt er altijd gezorgd voor een levendige werkomgeving, waarbij regelmatig kleine competities en uitdagingen worden georganiseerd om de werkdag op te fleuren.

Met de wedstrijd "De Plezantste Werf van 't Land" willen Liantis en Bouwunie de bouwsector in een positief daglicht zetten, omdat "de bouw nog steeds een geweldige sector is om in te werken". Met het naderende bouwverlof vieren de organisaties dit met een feestje. Daarnaast belonen ze kmo-bouwbedrijven die bewust inzetten op een sterke teamgeest. Tifre won de wedstrijd van finalisten zoals Aannemingsbedrijf Penninck uit Roeselare, Woningbouw Lambrechts uit Laakdal, Badkamer- en keukenrenovaties Zedreno uit Wijnegem en Algemene bouw Deblaere uit Wingene.

Ruim 7 op 10 bouwwerkgevers zet in op werksfeer en een familiale omgeving om de werknemers tevreden te houden. Dat blijkt uit een rondvraag van Bouwunie. Belangrijk, want een goede teamsfeer is voor één op twee werknemers de afgelopen twee jaar nog belangrijker geworden in hun keuze voor deze of gene werkgever. Dat blijkt dan weer uit een bevraging van Liantis en iVOX.

Bouwbedrijf Tifre uit Sint-Niklaas heeft Plezantste Werf van 't Land
Foto: © KREW

"Het vinden van goede medewerkers blijft een uitdaging voor onze bouwbedrijven. Ook al is onze sector echt wel een mooi sector om in te werken. Je krijgt een goede verloning, extralegale voordelen, groei- en opleidingsmogelijkheden en je ziet meteen resultaat van je werk. Werkgevers proberen hun goede mensen dan ook te houden. Zorgen voor een goede werksfeer hoort daar zeker bij. Bovenop de goede verloning en extra's die er sowieso al zijn in onze sector", aldus Bouwunie-topman Jean-Pierre Waeytens.


Liantis-regiomanager Kris Baetens beaamt: "Heel wat bouwondernemers zetten in op een goede work-life balance en een goede sfeer voor hun medewerkers. In de bouwsector wordt er hard gewerkt, maar werkgevers beseffen dat het belangrijk is om een goeie teamsfeer te creëren, als één van de aspecten om talenten in hun organisatie te behouden."


Bouwbedrijf Tifre uit Sint-Niklaas heeft Plezantste Werf van 't Land
Kris Baetens - Foto: © KREW

Beide organisaties benadrukken ook de troeven van de kmo-bouwbedrijven: nabijheid, een familiaal gevoel en de persoonlijke relatie tussen leidinggevende en werknemer. "In een kmo kent iedereen elkaar, je bent er geen nummer", aldus Liantis en Bouwunie.

Teamspirit Tifre

Aan werksfeer bij Tifre alvast geen gebrek. De ploeg hangt goed aan elkaar, de collega's helpen elkaar en er is altijd ruimte voor een grapje, aldus de collega's. De werknemers geven ook de leidinggevenden een pluim. "Ze zijn toegankelijk, we krijgen veel opleidingsmogelijkheden en ze zijn altijd bereid te luisteren naar ideeën en suggesties. Zo hebben we op onze vraag op het bedrijf een eigen Tifre-café waar we op vrijdagavond samenkomen om iets te drinken. Bij Tifre werken zo'n 50 mensen.