Bedrijfsnieuws

Bouwbedrijf J.M. Deurwaarder vraagt faillissement aan

Op vrijdag 3 mei is het personeel van bouwbedrijf J.M. Deurwaarder uit Warmenhuizen over het aangevraagde faillissement van het bedrijf geinformeerd. Eerder die week bleek uit gesprekken met banken en kredietmaatschappijen dat er geen ruimte meer was om zelfstandig in afgeslankte vorm of in een samenwerkingsverband door te gaan. Er zijn 280 mensen in dienst bij Deurwaarder. FNV Bouw heeft een gesprek gepland met de ondernemingsraad, tevens volgt een gesprek met de nog te benoemen curator.

Bijeenkomsten
"Met dit faillissement wordt het noordelijk deel van Noord-Holland hard geraakt. Het is een persoonlijk drama voor de werknemers. Voor onze leden organiseren we op 16 en 17 mei bijeenkomsten," aldus Ben Bleumer, regiobestuurder bij FNV Bouw. FNV Bouw-leden bij Deurwaarder ontvangen nog een uitnodiging voor de bijeenkomsten. "Op die dagen krijgen zij van FNV Bouw uitleg over de faillissementsprocedure. Verder worden ze geholpen bij de uitkeringsaanvraag en lichten we de procedure rondom dit faillissement helder toe."

Curator
In de tussentijd spreekt Bleumer met verschillende afgezanten van de ondernemingsraad van het bedrijf. Ook zal hij een gesprek met de curator inplannen: "Ik blijf betrokken bij Deurwaarder en de afwikkeling van lopende projecten. Mijn eerste belang ligt bij het zo goed mogelijk helpen van de werknemers."
Build for Life