Algemeen

Bouwarchitectuur heeft geen geheimen voor Glazeniers

Traditioneel is de primaire functie van glas daglicht binnenlaten en bewoners daarbij beschermen tegen al te kwalijke weersinvloeden. Tegenwoordig heeft glas veel meer te bieden: niet alleen beschermt het tegen hitte, kou, lawaai, vuur, agressie en ongevallen, het verfraait ook onze omgeving. Bewoners kunnen genieten van volledige transparantie of zich onttrekken aan al te indiscrete blikken dankzij blauw, groen of nog anderskleurig glas.

Op vraag van Confederatie Bouw-Aannemers van Glaswerken vertelde Olivier Demeijer van Glaverbel op 29 mei meer over deze evolutie in glas. Meer specifiek maakte hij van zijn aanwezigheid in de Brusselse Lombardstraat gebruik om volgende toepassingen toe te lichten: glas in het interieur en glas als wandbekleving.

De glazenmakers aangesloten bij Confederatie Bouw vernamen vrij gedetailleerd hoe het zit met veiligheid, transparantie en andere vermelde aspecten in een glazen douchewand, tussenwand, muurbekleding of andere interieurtoepassing. Het geheel werd uiteraard afgesloten met een hapje en een drankje.
Build for Life