Nieuwbouw

Bouw nieuwe Haagse wolkenkrabber de Kroon van start

In het Wijnhavenkwartier, hoogtepunt in Den Haag Nieuw Centrum, ontwikkelt Kristal – in opdracht van Haag Wonen - samen met Bouwfonds MAB de multifunctionele toren 'De Kroon'. De Bouw start op 25 juni. De Kroon ligt tussen de Schedeldoekshaven en de Turfmarkt, een belangrijke doorgangsroute tussen het Centraal Station en Spuikwartier. Op de voormalige plek van wooncomplex Zwarte Madonna, komt De Kroon, een 125 meter hoge multifunctionele toren met woningen, kantoren en winkels.

De Kroon geeft hiermee een belangrijke impuls aan het vergoten van de aantrekkingskracht van het Haagse centrum en brengt wonen en werken weer terug in de binnenstad. Er komen twee keer zoveel woningen terug in een breed woningaanbod, variërend van huurwoningen tot koopwoningen, voor verschillende inkomenscategorieën. Hierdoor is het voor veel mensen weer aantrekkelijk om in de Haagse binnenstad, dichtbij de historische binnenstad, te kunnen wonen.

Op de begane grond zit 2.324 m2 winkels die voorzien in de dagelijkse behoeften en legt de verbinding met het straatleven. In de laagbouw zit 7.620m2 kantoorruimte gelegen aan het centrale atrium. In de ondergrondse parkeergarage komen 212 parkeerplaatsen (niet openbaar). Naast De Kroon komen twee kantoortorens (140 meter hoog). De kantoortorens vormen het nieuwe onderkomen voor de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Tezamen vormen de drie torens fase 1.