Nieuwbouw

Bouw nieuw woongebouw Zuidas van start

Aanstaande dinsdag gaat de bouw van het Miles Building op de Zuidas in Amsterdam van start. Het gebouw bestaat vrijwel volledig uit woningen. Bedaux de Brouwer Architecten heeft het ontwerp gemaakt.

Het gebouw komt tussen Amsterdam Symphony van de Architekten Cie. en het Royal Tulip Hotel (awg architecten) te staan. Aan de voorzijde bevindt zich een van de belangrijkste pleinen van de Zuidas, het Gershwinplein. Verder wordt er een nieuwe gracht achter en deels onder het Miles Building worden gegraven.

Het Miles Building bestaat uit drie geschakelde volumes, waarvan het hoogste elf verdiepingen telt. Bepalend voor het aanzien van het gebouw is het L-vormige hoekvolume, waarin zes opgetilde ‘waterwoningen’ worden gerealiseerd. Onder dit gedeelte stroomt een deel van de toekomstige Boelegracht.

De gracht stroomt door tot het interne hof, waarvoor MTD Landschapsarchitecten het ontwerp heeft gemaakt. De inrichting van dit binnenhof moet het villa-achtige karakter van het complex versterken, aldus projectarchitect Jacq. de Brouwer.

Lees verder op Architectenweb.nl