Nieuwbouw

Bouw grootste hotel van Nederland begonnen

Gisteren is gestart met de bouw van het grootste hotel van Nederland, een ontwikkeling van Bouwfonds MAB en Meyer Bergman in samenwerking met NCT CV. De officiële handeling werd door wethouder Maarten van Poelgeest verricht op het Oosterdokseiland in Amsterdam, waar het hotel gebouwd wordt. Tevens wordt op dit moment op deze plek de grootste parkeergarage van Amsterdam gebouwd.

De deuren van het City-Inn hotel in Amsterdam gaan eind 2010 open. Deze vestiging van het City-Inn is dan met 553 kamers en uitgebreide congres- en vergaderfaciliteiten in vierkante meters (30.000 m2) het grootste hotel in Nederland. Het hotel in Amsterdam wordt voor City Inn Ltd. het eerste hotel op het vaste land. Op dit moment heeft het bedrijf vijf designhotels in exploitatie en één in aanbouw in het Verenigd Koninkrijk.

'Dit is een belangrijke gebeurtenis voor ons, aangezien het onze eerste internationale ontwikkeling is op een unieke locatie in een van Europa’s meest historische en moderne steden', aldus Sandy Orr, directeur van City Inn. 'Het is een voorrecht intensief te kunnen samenwerken met de gemeente Amsterdam en de ontwikkelaars van het Oosterdokseiland in de realisatie van dit prestigieuze gebouw. Het representeert de eerste stap in onze strategie om bijzondere, ‘landmark’ hotels te ontwikkelen in grote Europese steden.'

Aannemer is Strukton Civiel Projecten. Het hotel is, met de omliggende functies op deze kavel, een ontwerp van het internationaal gerenommeerde Bennetts Associates Architects uit Londen.

Naast de bouw van het hotel wordt er op dit moment gewerkt aan de bouw van een parkeergarage met 1600 ondergrondse parkeerplekken en nog eens 2500 plaatsen voor fietsen. In de volgende fase worden er circa 310 appartementen, 68.000m2 kantoren en 25.000m2 winkels en horeca gerealiseerd.