Bouw appartementen voor werkende jongeren in Leiden van start

  NL   10 april 2017 Bron: tenbrinke
Bouw appartementen voor werkende jongeren in Leiden van start
Het was geen alledaags beeld op de bouwlocatie aan de Lucebertstraat in Leiden. Wethouder Paul Laudy van gemeente Leiden bediende er op 5 april een hei-installatie. Hij gaf daarmee het officiële startsein voor de bouw van De Verleyding: een gebouw dat is ontwikkeld en wordt gerealiseerd tussen de Lucebertstraat en de Toussaintkade in Leiden. Het nieuwbouwproject bestaat uit 112 één- en tweekamerappartementen en is bedoeld voor werkende jongeren. Ten Brinke Lubbers Projectontwikkeling, onderdeel van Ten Brinke Group, ontwikkelt het project voor Stichting Huisvesting Werkende Jongeren (SHWJ) in Leiden.

Unieke locatie

De Verleyding ligt op loopafstand van het centrum van Leiden en het openbaar vervoer is in de buurt. Het nieuw te bouwen appartementengebouw bevindt zich dan ook op een ideale locatie voor werkende jongeren. Het project De Verleyding bestaat uit 112 appartementen. Twintig eenkamer appartementen hebben een woonoppervlak van circa 30 m2 en de overige 92 tweekamer appartementen hebben een oppervlakte van ongeveer 45 m2.

Ontwikkeling

Ten Brinke Lubbers Projectontwikkeling heeft voor deze locatie een geheel nieuw plan ontwikkeld. Dit gebeurde in samenspraak met SHWJ, binnen de door de gemeente Leiden gestelde stedenbouwkundige kaders. De planning is om het gebouw in de tweede helft van 2018 op te leveren aan SHWJ, waarna de stichting de woningen zal verhuren. VVKH Architecten uit Leiden is betrokken bij het project, de aannemer is Ten Brinke Bouw uit Doetinchem.

Bouw appartementen voor werkende jongeren in Leiden van start

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo