Bostoen zet een volgende stap in haar digitale transformatie

  BE   16 januari 2019 Bron: Bostoen
Bostoen zet een volgende stap in haar digitale transformatie
De residentiële projectontwikkelaar Bostoen Group zet naast zijn generieke configuratoren nu ook project specifieke Virtual Reality configuratoren in bij de aankoop van een projectwoning of appartement. Klanten kunnen hun nieuwe woning configureren en beleven zonder dat er ook maar één baksteen gemetst is.

Customer Centricity

Bostoen biedt haar klanten de mogelijkheid om de binnenafwerking van hun nieuwe woning te kiezen en te vergelijken in een virtuele omgeving. “Deze digitale marketingtool werd ontworpen om gezinnen hun nieuwe thuis te laten beleven, zonder de aanwezigheid van een fysiek gebouw” licht Joery Michiels, Head of Corporate Sales & Marketing toe. “Het is een uitzonderlijke beleving om je droomwoning virtueel te configureren en er nadien virtueel in rond te lopen. Klanten kunnen zich zodoende hun nieuwe woning beter voorstellen en een juiste materiaalkeuze bepalen”.


Een hybride aanpak

“Onze binnenhuisarchitecten selecteerden de best geschikte keuzematerialen per woonproject, afgestemd op de beoogde doelgroepen, de oriëntatie van de woonentiteit en architecturale insteken” stelt Johan De Vlieger, CEO. De VR-applicatie bevat ruime keuzemogelijkheden voor binneninrichting. Zodoende kan de consument zijn of haar nieuwe thuis samenstellen op basis van een persoonlijke voorkeur qua “look & feel”. “In de regionale kijkwoningen en- appartementen alsook in onze regiokantoren wordt de virtuele beleving ondersteund door reële stalen. Met deze hybride aanpak trachten wij de klant een duidelijk beeld te geven van zijn toekomstige thuis”.

In samenwerking met Around Media

Samen met Around Media uit Gent werden woonentiteiten gevirtualiseerd en de afwerkingsmaterialen gedigitaliseerd. De software, Prompto, draait op een Game PC, aangesloten op het TV-scherm van een kijkwoning of regiokantoor. Via het on-demand Cloud platform Cloudalize werd het mogelijk gemaakt om de toepassing eveneens mobiel te gebruiken. De klantenbegeleiding gebeurt door Bouwadviseurs, externe makelaars en Interieurarchitecten.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo