Bedrijfsnieuws

Boskalis neemt infra-aannemer MNO Vervat over

Bouwbedrijf Boskalis neemt de infra-aannemer MNO Vervat over, waardoor het bedrijf zijn positie op de Nederlandse civiele markt versterkt. Het Papendrechtse Boskalis kan beter inspelen op de vraag naar totaaloplossingen voor haven- en offshoreprojecten.

Peter Berdowski, topman van Boskalis, stelt dat MNO Vervat en Boskalis complementair zijn. Boskalis is gespecialiseerd in de natte kant en MNO Vervat blinkt uit in de droge kant. Boskalis en Van Oord leggen de bodem aan voor de Tweede Maasvlakte terwijl het kaderwerk is uitbesteed aan BAM. In de toekomst zouden zulke klusjes ook door Boskalis zelf uitgevoerd kunnen worden. Ook bij buitenlandse projecten kan MNO Vervat uitkomst bieden. Nu moet Boskalis vertrouwen op wisselende lokale partijen en dat brengt onzekerheid met zich mee. De fusie moet in september 2011 zijn afgerond. De NMa moet de overname nog goedkeuren.

De omzet van de binnenlandse civiele tak groeit door de overname van 200 naar 500 miljoen euro per jaar. De totale omzet van Boskalis is 2,7 miljard euro. De 1.000 medewerkers van MNO zullen hun baan behouden.

Gebaseerd op: Cobouw
Build for Life