Tuin

Boekentip: Slow Flowers

Boekentip: Slow Flowers
Met slow flowers wordt een wereldwijde beweging aangeduid die staat voor bloemen die geheel op een duurzame en biologische wijze worden geteeld. De bloemen zijn gifvrij geteeld in de vollegrond, in eigen land of zelfs direct bij je om de hoek. Elk seizoen is er een ander aanbod.

Katja Staring nodigt bloemenliefhebbers met dit boek uit te ontdekken dat slow flowers noodzakelijk zijn voor een gezonde planeet. Ze laat ruim 25 pioniers in Nederland en Vlaanderen aan het woord. Ieder van hen vertelt een deel van het verhaal van schone bloemen, van zaad, bol, tulpenvelden, plukakkers tot bloemist. Zij delen hun enthousiasme voor de natuurlijke bloementeelt en geven veel achtergrondinformatie en eyeopeners. Het boek zit boordevol inzichten, tips en voorbeelden en nodigt de lezer uit ambassadeur te worden van de slow-flowerbeweging.

Meer info en bestellen via deze link.

Boekentip: Slow Flowers
Dit zijn de belangrijkste thema's in het boek:

 • Het eerste Nederlandstalige boek over de slow-flowerbeweging in Nederland en Vlaanderen
 • Antwoord op vier belangrijke vragen:
  • Wat zijn slow flowers?
  • Waar kun je ze kopen?
  • Wie zijn de mensen die ze telen/ ermee werken?
  • En hoe kun je als consument met een bos bloemen een bijdrage leveren aan het verbeteren van de natuur en ons leefmilieu?
 • Sluit naadloos aan bij de trends van slow living, duurzaamheid en leven in het groen

Boekentip: Slow Flowers

De auteur

Katja Staring begon haar loopbaan als bladenmaker in de outdoorbranche, en werkt inmiddels als plantaardig publicist en auteur van natuurboeken, o.a. van het succesvolle Liefde voor dahlia's. Op haar veelgelezen blog en Instagram-pagina DailyGreenspiration verenigt ze haar vakliefde met haar natuurliefde.

Ook interessant