Tuin

Boekentip: Handboek voor de bloementuin

Boekentip: Handboek voor de bloementuin
Of je nu een compleet nieuwe tuin wilt inkleuren met beplanting of een wat oudere tuin wilt opfrissen, met dit inspirerende boek creëer je een duurzaam totaalplaatje van mooie en sterke bloeiende borders.

Droom je ervan om het hele jaar door te genieten van een bloemrijke en levendige tuin? In dit handboek leert tuinontwerper en MAY & JUNE-oprichter Judith van Lent je van A tot Z hoe je zo'n droomtuin zelf kunt beplanten. Met veel oog voor detail deelt ze met welke vaste planten, heesters en bomen je een tuin laag per laag kunt opbouwen, maar ook hoe je ze kunt combineren tot prachtige borders.

Meer info en bestellen via deze link

Op toegankelijke wijze toont Judith bovendien hoe je zelf een beplantingsplan kunt maken op maat van je tuin, met veel aandacht voor inheemse bloemen die ook de biodiversiteit bevorderen. Judith staat ook bekend om haar 'plukproof' tuinen, ingericht om je eigen tuin als bloemenwinkel te kunnen gebruiken. Daarbij beperkt ze zich niet tot de vaste planten, ook bloembollen, eenjarigen, kruiden, heesters en bomen komen uitgebreid aan bod. Met behulp van uitgebreide plantenfiches, inspirerende voorbeeldtuinen en verdiepende theorie ben je klaar om je tuinproject tot een goed einde te brengen.

Ook interessant