Tuin

Boek: De visie van Charles Darwin op de evolutie van planten

Boek: De visie van Charles Darwin op de evolutie van planten
Planten en Darwin is het eerste boek dat de belangrijkste geschriften van Charles Darwin over planten bundelt. Het biedt daarmee een frisse kijk op een van de meest invloedrijke denkers uit onze geschiedenis.

Charles Darwin is vooral bekend vanwege zijn werk over de evolutie van dieren, maar een groot deel van zijn wetenschappelijke studie en geschriften was gewijd aan planten. In dit boek zijn voor het eerst de belangrijkste fragmenten uit deze minder bekende werken verzameld. Elk van de korte hoofdstukken richt zich op een andere plantensoort, met teksten van Darwin over zijn methoden, observaties en conclusies. Evolutiebioloog en Darwin-geleerde James T. Costa vult deze aan met zijn eigen interpretaties.

Ontdek hoe Darwin de sleutelconcepten ontwikkelde die ten grondslag liggen aan modern onderzoek naar de vorm en functie van planten. Krijg onder meer inzicht in hoe bestuiving werkt, in de vertering bij vleesetende planten en in de uitbundige verscheidenheid aan bloemen.

Illustrator Bobbi Angell voegt een nieuw en kleurrijk element toe aan het werk van Darwin: uit de verzameling van de Oak Spring Garden Foundation selecteerde zij zeldzame botanische illustraties die de hoofdstukken verder verlevendigen. Het resultaat is een bijzonder mooi vormgegeven huwelijk tussen kunst en wetenschap.

Meer info en bestellen via deze link

De visie van Charles Darwin op de evolutie van planten

Ook interessant