Keukens

Blum Aventos: Twee vliegen in een klap

Om over zoveel mogelijk opbergruimte te kunnen beschikken, zijn hoge kasten en hangkasten een vaste waarde in de keuken. Wanneer dit kasttype bovendien wordt uitgerust met klapdeurtechnologie zoals Aventos van Blum, sla je twee vliegen in één klap. Klapdeuren zijn niet alleen een ergonomische oplossing voor bovenkasten en hangkasten. Ze bieden ook meer designmogelijkheden.

Ergonomisch

Onder meer vanuit ergonomisch standpunt zijn klapdeuren een interessantere oplossing voor hang- en bovenkasten dan de klassieke draaideuren. Door de specifieke manier waarop klapdeuren openen, kan er geen deur meer in de weg zitten en is de kastinhoud vlot, gemakkelijk én ergonomisch verantwoord toegankelijk.

Ontwerpmogelijkheden

De klapdeurtechnologie Aventos biedt interessante ontwerpmogelijkheden voor de trend van horizontale en greeploze keukenontwerpen. Door boven- of hangkasten uit te rusten met klapdeurbeslag kan een horizontaal en greeploos keukendesign worden doorgetrokken tot in de hang- en bovenkasten.

Blum Aventos: Twee vliegen in een klap

Klapdeurtypes

Aventos is een uitgebreide serie van klapdeurtypes die onderling enkel verschillen inzake de manier waarop de kast opent.

Bij de gewone klapdeur Aventos HK draait het front gewoon naar boven open.

De vouwklapdeur Aventos HF vouwt vederlicht in twee horizontale delen naar boven. Aventos HF werd speciaal voor extra brede hangkasten, tot zelfs 1,8 m breed, ontwikkeld.

De zwenkdeur Aventos HS brengt het front naar boven. Dat het kastfront in elke gewenste positie en volledig buiten het bewegingsbereik blijft open staan, is extra handig.

De liftklapdeur Aventos HL opent verticaal naar boven en blijft eveneens in elke gewenste stand open staan.

Speciaal voor kleine hoge kasten, zoals bijvoorbeeld boven de wanddampkap, zijn er de klapdeuren met een geringe inbouwdiepte Aventos HK-XS beschikbaar.

Vloeiend

Hang- en bovenkasten die uitgerust zijn met Aventos openen en sluiten in een vloeiende beweging. De zachte, geruisloze sluiting is te danken aan de Blumotion-demping die in de scharnier geïntegreerd zit.
Voor het openen van greeploze klapdeuren heb je de keuze tussen de mechanische openingsondersteuning Tip-on of de elektrische openingsondersteuning Servo-drive.

De klapdeurtechnologie Aventos kan geïntegreerd worden in alle maatwerkkeukens en in keukens van talrijke binnen- en buitenlandse merken. De klapdeuren maken steeds deel uit van keukenmeubilair. Daardoor is het niet mogelijk om een aanbevolen verkoopprijs op te geven voor de klapdeurtechnologie apart. Voor een prijsopgave van hang- of bovenkasten uitgerust met Aventos-klapdeuren kan je terecht bij de schrijnwerker of de keukenspeciaalzaak.

Voor meer informatie over Blum kan je surfen naar www.blum.com.

Ook interessant