Keukens

Benut de hoek in de keuken optimaal met de Space Corner

Naast de alom bekende kookpottenlade en voorraadlade bestaan er ook laden voor specifieke en minder voor de hand liggende toepassingen. Een hoek, vast onderdeel van elke L- en U-keukenopstelling, is zo’n specifiek geval. Wanneer je weet dat een lade tot 55% meer opbergcapaciteit biedt dan een kast, hoeft het niet te verbazen dat een klassieke hoekkast met legplanken, een draaiplateau of een draaicarrousel heel wat ruimte onbenut laat - verloren ruimte dus.

Speciaal voor hoektoepassingen ontwikkelde Blum de lade ‘Space Corner’, beschikbaar in staal (zijdewit, terrazwart, inox of grijs metallic) en in diverse kleuren helder en gezuurd glas.
Voor de estheten onder ons: de belijning van deze hoekkastlade loopt steeds gelijk met de belijning van alle andere laden van een keukenontwerp.

Het zit van binnen

Als het over opbergruimte gaat, geeft Space Corner andere hoekoplossingen het nakijken. Om alle inhoud bereikbaar te houden, gaat er bij legplanken, een draaiplateau of een carrousel veel nuttige ruimte verloren. Bij Space Corner hoef je daarmee geen rekening te houden. Met deze hoekkastlade maak je optimaal gebruik van de in de hoogte, breedte en diepte beschikbare hoekruimte.

De Space corner van Blum

Ook op het vlak van ergonomie en functionaliteit is Space Corner een topper. Bij het openen van de lade krijg je in één oogopslag een volledig overzicht. Bovendien blijft de lade-inhoud tot in het verste hoekje gemakkelijk bereikbaar.

Wat lade-indeling betreft, biedt de hoekkastlade dezelfde mogelijkheden als elke andere lade. Je kan ze ordelijk en overzichtelijk indelen met behulp van de flexibele ORGALUX-indelingen voor voorraad, borden, bestek, werkbestek, potten en pannen, flessen, kruiden, snijplanken, ovenschalen, etc.

Vederlichte loop

Space Corner kan 65 kg dragen en loopt vederlicht, zelfs bij maximale belasting. Dankzij het geïntegreerde Blumotion-dempingsysteem sluit de lade zacht en geruisloos. Het neusje van de zalm voor een greeploos keukenontwerp is de elektrische openingsondersteuning Servo-Drive waarbij een zacht duwtje volstaat om de lade te openen. Voor wie het liever wat minder hightech heeft: uiteraard zijn ook grepen of een mechanische openingsondersteuning mogelijk.

De Space corner van Blum

h2>IntegratieSpace Corner is beschikbaar in verscheidene breedtes en hoogtes en met lage en hoge zijwanden. De hoekkastladen kunnen worden geïntegreerd in alle maatwerkkeukens en in de keukens van talrijke binnen- en buitenlandse merken. De laden maken steeds deel uit van een keukenmeubel. Daarom is het niet mogelijk om een aanbevolen verkoopprijs te geven. Voor een prijsopgave kan je terecht bij de schrijnwerker of keukenbouwer.