Algemeen

Blended learning toepassen in de bouw

Blended learning toepassen in de bouw
Je ziet steeds meer bedrijven gebruik maken van blended learning technieken. Blended learning is een manier om je medewerkers bij te scholen op een manier die bij ze past. De ene medewerker houdt bijvoorbeeld van klassikaal studeren, terwijl de andere medewerker liever thuis aan de slag gaat. Blended learning zorgt ervoor dat alle medewerkers gemakkelijk en snel, op hun eigen manier belangrijke stof tot zich kunnen nemen. En hoewel blended learning al veel wordt toegepast bij administratieve bedrijven, heeft het ook in de bouw veel mogelijkheden.

Het bijscholen van medewerkers

Want net als op kantoor, moeten ook medewerkers in de bouw continu op de hoogte zijn van nieuwe technieken, systemen en andere aanpassingen in de bedrijfsvoering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het updaten van procedures, het introduceren van nieuwe handelingen of zelfs belangrijke informatie met betrekking tot het nieuwe energie prestatie certificaat. Want ook beleidsaanpassingen kunnen direct aan alle medewerkers geïntroduceerd worden door middel van blended learning.

Hoe het werkt

Blended learning werkt namelijk als volgt. Een onderneming geeft het lesmateriaal aan, en de organisatie die zich specialiseert in blended learning zorgt dat er een gedegen lesprogramma klaarstaat. Alle medewerkers hebben toegang tot dit materiaal. Wat natuurlijk ontzettend handig is wanneer je onderneming zich op meerdere geografische locaties bevindt. Het programma bestaat uit een combinatie van traditioneel onderwijs en online onderwijs. Gereedschappen en media worden aangeboden in een online eLearning omgeving, en zijn hierdoor toegankelijk voor alle medewerkers; waar ze zich ook bevinden.

De voordelen van blended learning

Naast de toegankelijkheid brengt blended learning nog meer voordelen met zich mee. De combinatie tussen tekst en afbeeldingen zorgt er namelijk voor dat medewerkers hun aandacht makkelijker bij de inhoud van het lesmateriaal kunnen houden. Maar blended learning biedt meer dan alleen de combinatie van beeld en tekst: ook quizzen, illustraties en e-learning komen veelvuldig aan bod. De quizzen maken het bijvoorbeeld direct een stuk makkelijker om het begrijpen van handelingen en termen van bijvoorbeeld een manual handling cursus direct op de proef te stellen. Niet alleen weet je als werkgever zo direct hoe het kennisniveau van je medewerkers ervoor staat, het maakt het leren ook voor de medewerkers een stuk aangenamer.

Leren wordt weer leuk

Misschien wel een van de belangrijkste voordelen van blended learning is dat leren op deze manier weer leuk wordt gemaakt. Het is als werkgever niet altijd makkelijk om medewerkers met 30 jaar ervaring in het vak weer iets nieuws bij te leren. Blended learning maakt dit leren een stuk minder onaangenaam!

Ook interessant


Build for Life