Nieuwbouw

Blauwhoed start eerste ontwikkeling in Vlietvoorde

Blauwhoed start eerste ontwikkeling in Vlietvoorde
De gemeente Leidschendam-Voorburg gunt de ontwikkeling van de locatie ‘De Bosrand’ in Vlietvoorde aan projectontwikkelaar Blauwhoed die de tender voor dit project heeft gewonnen. Het plan van Blauwhoed gaat Buitenvoorde heten en is ontwikkeld in samenwerking met landschapsarchitect Andrew van Egmond en ZILT Architecten. Naar verwachting zal het nieuwe landschap met tien bijzondere villa’s eind 2018 klaar zijn.

Wethouder Bianca Bremer van gemeente Leidschendam-Voorburg: “In de uitvraag naar de marktpartijen hebben we extra aandacht gevraagd voor groen in dit gebied en voor het duurzaam bouwen van de woningen en buitenruimte. Blauwhoed heeft dit goed opgepakt.”

Bijzonder wonen in een landschappelijke omgeving

Buitenvoorde is gelegen in het plangebied Vlietvoorde; een groene verbindingszone tussen het duingebied langs de kust en het Groene Hart. Het bijzondere, natuurlijke karakter van het gebied is uitgangspunt in de planontwikkeling. Het plan Buitenvoorde is ontworpen als een landschap waarin tien bijzondere, architectonische villa’s zijn geplaatst. Het wordt een woon- en verblijfsmilieu met een hoge natuurwaarde en een sterke verbinding met de cultuurhistorie. De tien villa’s staan vrij in het veld, met groene overgangen tussen privé- en openbaar gebied. De lange zichtlijnen op het omliggende groen, het kasteel Duivenvoorde en de voormalige buitenplaats Noorthey maken dat het woonmilieu aanvoelt als een organisch ontworpen geheel.

“In ons plan Buitenvoorde zijn de bewoner en de bezoeker te gast in het landschap. De villa’s zijn dan ook met respect voor het landschap ontworpen”, aldus ontwikkelingsmanager David Hendriks van Blauwhoed.

Ruimte voor individuele wensen en energieneutraal wonen

De villa’s refereren qua vorm aan boerderijen en schuren uit de omgeving en sluiten qua architectuur aan op de omgeving dankzij het gebruik van natuurlijke materialen, zoals vergrijsd hout, zachtgele of grijze baksteen en dakpannen van lei. Alle woningen behoren tot één architectonische familie waarbij elke villa ruimte biedt voor specifieke woonwensen van de toekomstige bewoners. Zo ontstaan er tien unieke, individuele woningen met een grote mate van samenhang in uitstraling. De woningen worden energieneutraal opgeleverd (EPC=0). Aanvullend kunnen bewoners er zelf voor kiezen om door middel van extra maatregelen hun woning ‘nul-op-de-meter’ te maken.

Buitenvoorde zet de toon voor verdere ontwikkeling Vlietvoorde

De ontwikkeling van plan Buitenvoorde zet de toon voor de ontwikkeling van de andere locaties in Vlietvoorde. De voorheen aanwezige glastuinbouw wordt vervangen door een groene, open, inrichting waar op bepaalde locaties passende woningbouw wordt mogelijk gemaakt.

Link: www.buitenvoorde.nl

Ook interessant