Interieur

Bijzonder interieur in nieuw pannekoekenrestaurant

Decoussemaecker Interieurs is verantwoordelijk voor de inrichting van Pannenkoekenrestaurant De Houtense Koek in Houten. Het 300 m² tellende restaurant opende 10 september 2008 officieel haar deuren. Het pand is gelegen in het horeca- en activiteitenpaviljoen De Toekomst in Houten. Interieurvormgever Guido Decoussemaecker wilde niet het geijkte interieur dat je bij veel pannenkoekenrestaurants ziet.

Denk je aan een traditioneel pannenkoekenrestaurant dan denk je aan kabouters en rood/wit geruite tafelkleden, dat is precies wat interieurvormgever Guido Decoussemaecker niet wilde terugzien. Eigenaar Edward Vinke wilde graag dat er hout en de kleur rood in het interieur verwerkt zou worden, hier is rekening mee gehouden. Het volledige interieur is gemaakt van steigerhout. Er zit een laag epoxyhars over de houten tafels, waardoor de tafels onderhoudsvriendelijk zijn.

De openkeuken zorgt voor openheid en een toegankelijke sfeer in het restaurant. Die warme sfeer komt ook terug door het gebruik van de kleur rood in het interieur. Om voor een speels effect te zorgen zijn er verschillende houten stoelen gebruikt. Er zijn twee podia in het restaurant waar mensen gezellig kunnen eten. Door het hoogteverschil kijken de gasten over iedereen heen en genieten van een weids uitzicht. De podia zorgen voor flexibiliteit van de ruimte, ze kunnen doordat ze op wieltjes staan makkelijk verplaats of aan elkaar verbonden worden. Hierdoor is de ruimte ook geschikt voor het houden van bijvoorbeeld een bedrijfsfeest.