Algemeen

Bevragingsbundel 3 - de Shop – TV De Shop

Promotor
TV De Shop een samenwerking tussen Eskimmo nv en Horta nv.
Eskimmo nv (Antwerpen) heeft ervaring in het restaureren en opwaarderen van bestaande panden, appartementen en horecazaken (bvb. Hangar 41, Bar Italia, Zurich, Kapitein Zeppos, Berlin, …).
Horta nv heeft ervaring in grand cafés en feestzalen (bvb. Hortaproject aan de Wapper te Antwerpen).
Interbrew engageert zich voor de financiering van de verbouwing.

Ontwerper
Het voorgestelde ontwerp is van Architectuurgroep Jo Peeters (Antwerpen).
Dit bureau heeft een groot aantal referentieprojecten, waaronder de renovatie van het Flagey-gebouw te Brussel. In het Antwerpse zijn een aantal gekende horecazaken door hen ingericht.

Uitvoerder
De Clerck Interiorgroup bvba is een familiebedrijf uit Deurne gespecialiseerd in renovaties, volledige interieurinrichting en afwerking van gebouwen.

Concept
De Shop wordt een levendige entiteit, een ‘continuïteit’ van verschillende activiteiten. Een trekpleister van verschillende groepen mensen die via de Shop deze plek van het Eilandje zullen ontdekken en leven geven.
De Shop heeft de uitstraling er te zijn voor de ontdekkingsreizigers en zal ook die functie vervullen door het integreren van een ‘laboruimte’, een plek waar informatie kan uitgewisseld en geabsorbeerd worden door middel van een bibliotheek met nationale en internationale tijdschriften, boeken en kranten, en webinformatie. Een club van mensen zal een voortrekkersrol spelen voor boeiende bijeenkomsten en een interactie met de bewoners.

Het ontwerp respecteert de drieledigheid, zowel vormelijk en functioneel, van het bestaande gebouw. Dit gaat van het behoud van het gabarit tot het renoveren van tegelvloeren, sanitaire ruimtes, deuren, … . Slechts 2 belangrijke bouwkundige ingrepen worden uitgevoerd: de koepelopening met onderliggende vide die het nodige zonlicht in het kopgebouw zal brengen en het zwevende plateau in de grote zaal dat de grootsheid van de ruimte optimaliseert en een verbinding maakt tussen de verschillende ruimten en activiteiten.

Financieel bod
1.151.000 €
Build for Life