Interieur

Bevestig het toilet-bekken binnen enkele minuten zonder hulp

Villeroy & Boch, de specialist bij uitstek voor de badkamer, stelt met trots SUPRAFIX voor. Dit nieuwe systeem, waarvoor een patent-aanvraag werd ingediend, is de nieuwe referentie om op een eenvoudigere manier het toiletbekken van hangende closets te installeren. En niet alleen het monteren van het bekken zelf, maar ook dat van het bijhorende deksel, kan met SUPRAFIX vlotter en sneller. Bovendien zijn de bevestigingen compleet onzichtbaar omdat er met dit systeem geen gaten aan de zijkant of plastic afdekhulzen nodig zijn. Dit alles zorgt voor een gestroomlijnd design, bestaand uit één geheel dat makkelijk te onderhouden is.

Het idee achter SUPRAFIX is tegelijkertijd simpel en ingenieus: het bekken wordt bevestigd op de keramiek doorheen dezelfde gaten als die van het deksel. Het principe 2-in-1, dus. De twee consoles waarop het toilet geplaatst wordt, zijn bevestigd aan de muur met twee schroeven. Om die precies te kunnen plaatsen, zijn deze consoles samengebracht door een perfect aangepast verbindingsstuk.
Deze essentiële onderdelen van het bevestigingssysteem zijn vervaardigd uit polyamide versterkt met glasvezel, een hoogwaardige kunststof die een bijzonder hoge weerstand bezit en een grote zekerheid biedt.

Via het SUPRAFIX-systeem wordt de montage van een hangend closet dan ook aanzienlijk vereenvoudigd voor de installateur. Deze heeft hier geen assistentie meer nodig, en kan alleen aan de slag. Van zodra de installateur immers één van de twee bevestigingsschroeven in de gaatjes van het toiletdeksel heeft geplaatst, houdt SUPRAFIX het vast. Men kan dan het bekken precies uitlijnen en de bevestigingsschroeven aandraaien met behulp van een inbussleutel. Hoewel het toilet er bovenop wordt geïnstalleerd en dus de schroeven verticaal geplaatst worden, kan het bekken nog zowel horizontaal als verticaal worden verschoven in verhouding met de muur. Dit is mogelijk dankzij een intelligent schuifsysteem binnen de bevestiging van SUPRAFIX.

Het sterke punt van SUPRAFIX is ongetwijfeld het systeem voor de bevestigingsschroeven van de scharnieren van het deksel. Deze zijn namelijk gefreesd aan de binnenkant van de schroeven van het bekken. De installateur hoeft enkel nog het deksel erover te schroeven om het complete toilet inclusief de wc-bril stevig aan de muur te bevestigen. Het is nooit makkelijker geweest om een hangend closet te bevestigen.

SUPRAFIX is beschikbaar voor verschillende modellen van Villeroy & Bochbekkens, waaronder het nieuwe toilet-bekken Memento, het model uit de hoogwaardige nieuwe collectie La Belle, en ook het model Subway 2.0, reeds de tweede generatie uit deze successerie.