Bètaplein Leiden feestelijk geopend

  NL   17 november 2015 Bron: Gemeente Leiden
Maandag 16 november heeft wethouder Paul Laudy samen met leerlingen en medewerkers van ROC Leiden en Da Vinci College Lammenschans de eerste fase van het Bètaplein feestelijk geopend. Het Bètaplein vormt de schakel tussen de scholen, de studentencampus Yours Leiden en het Kanaalpark, en biedt in de toekomst plek aan horeca en evenementen. Leerlingen van het Da Vinci College gaven op het plein een dansdemonstratie, waarna een openingswoord volgde van wethouder Paul Laudy, en van Erik Bosch, directeur onderwijs ROC Leiden, en Jan Eliens, directeur Da Vinci College Lammenschans. Leerlingen van ROC Leiden verzorgden de catering en boden de aanwezigen een school-made vogelhuisje aan.

Wethouder Paul Laudy (Bouw en Openbare Ruimte): “Samenwerking is een essentiële pijler onder deze nieuwe stadswijk in wording. We bundelen de krachten met de ontwikkelaars, de scholen, de bewoners, werknemers en scholieren in de Lammenschansdriehoek. Het Bètaplein is daar een mooi voorbeeld van.”

Nieuw stadsplein

Het Bètaplein is ontworpen door architectenbureau Mecanoo als gezichtsbepalende entree van de Lammenschansdriehoek. Met ontwerp en materiaalgebruik wordt het moderne karakter van deze nieuwe stadswijk onderstreept. Zo komt de architectuur van de omliggende gebouwen, waaronder het markante schoolgebouw, beter tot zijn recht, en worden de functies van wonen en werken, studeren en recreëren met elkaar verbonden. De tweede fase van het Bètaplein wordt naar verwachting in 2017 gerealiseerd.

Samen schoonhouden

Om het plein schoon te houden hebben de scholen en de gemeente een gezamenlijke beheerovereenkomst opgesteld, met onder meer afspraken over prullenbakken legen en kauwgom verwijderen. Ook het stimuleren van het parkeren van de fietsen en scooters in de stalling in plaats van op het plein wordt gezamenlijk opgepakt.

Lammenschansdriehoek

Met de eerste fase van het Bètaplein krijgt het nieuwe, stedelijk gebied Lammenschansdriehoek verder vorm. In dit gebied wordt hard gewerkt aan een moderne stadswijk waar meerdere functies samenkomen: wonen, werken, studeren en recreëren. Op www.leiden.nl/lammenschansdriehoek is de Ontwikkelstrategie voor het hele gebied te vinden.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo