Algemeen

Bestuurderschool leidt zelfstandigen op

De groep Sofim en Syntra Limburg, het opleidingsconsortium voor volwassenen, hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten om ondernemers te begeleiden en op te leiden tot goed geschoolde bestuurders. Het project 'Bestuurderschool' komt in aanmerking voor opleidingscheques.

Het doelpubliek van de 'Bestuurderschool' zijn zowel KMO's, zelfstandigen, bedrijfsleiders, directeurs, kaderleden, als bedienden, beoefenaars van vrije beroepen en socio-culturele verenigingen.

De achterliggende idee voor de oprichting van een bestuurderschool kwam er vanuit het besef dat bestuurders in de brede zin van het woord hoe langer hoe meer bevoegdheden en verplichtingen krijgen en dat deze uitbreiding van bevoegdheden een verhoogde aansprakelijkheid op burgerrechtelijk en strafrechtelijk gebied meebrengt, aldus directeur Jos Meyers van Sofim en Willy Machiels van Syntra Limburg.

De opleiding bestaat inhoudelijk uit verschillende modules zodanig dat de cursist zijn eigen leerpakket kan samenstellen. De modules die aan bod komen, hebben onder meer betrekking op sociaal recht, ICT, coporate governance en een juridisch en financieel luik. In de bestuurderschool ligt de klemtoon evenwel op de praktijk, aldus manager Guido Houben van Sofim.

HIKMO, het Hoger Instituut voor de KMO, neemt de opleidingen voor zijn rekening. HIKMO vormt binnen Syntra Limburg de draaischijf voor gespecialiseerde opleidingen voor ondernemers, zelfstandigen en KMO's. De groep Sofim zal op zijn beurt instaan voor de begeleiding van het doelpubliek in de vorm van dienstverlening en consulting.
Build for Life