Algemeen

Besix (BBM) bouwt kaaimuur van 600 m in Duinkerke

Het bouwfiliaal Besix van de beursgenoteerde bouw- en vastgoedgroep Belgische Beton Maatschappij (BBM) bouwt in de haven van Duinkerke een kaaimuur van 600 meter voor een nieuwe containerterminal aan de Quai de Flandre. Dat schrijft De Financieel-Economische Tijd.

De opdracht vertegenwoordigt een omzet van EUR 25 miljoen. Samen met opdrachten in Libië en Egypte realiseert het bedrijf voor EUR 153 miljoen omzet in waterbouw.

Dat Besix de opdracht won is opmerkelijk omdat de Franse markt doorgaans voorkeur geeft aan nationale groepen. Pogingen om in Calais en Dieppe aan de slag te gaan, liepen faliekant af. Besix wijst erop dat de inzet van het studiebureau van de groep de havenautoriteiten van Duinkerke overtuigd heeft met het bedrijf in zee te gaan.

Besix hoopt dat nog meer opdrachten in Frankrijk volgen. Zo wordt gehoopt op de aanleg van een brug in Rouen.

Besix heeft een grote ervaring in waterbouw opgedaan in de havens van Antwerpen, Gent, Zeebrugge, Pakistan, de Emiraten en India, naast opdrachten als de Piet Heintunnel in Amsterdam en de aanleg van vier sifons onder het Suezkanaal. Op dit ogenblik wordt een steiger van 2.200 meter aangelegd voor een LNG-terminal in Libië. Met deze opdracht is EUR 107 miljoen gemoeid. En in Egypte bouwt Besix de gasterminal van Damietta, goed voor EUR 21 miljoen.
Build for Life