Algemeen

Besam introduceert industriële snelloopdeuren

Besam is een toonaangevende marktspeler op vlak van automatische deursystemen voor de meest uiteenlopende toepassingen, maar systemen met een beweging van onder naar boven waren er tot op vandaag niet bij. Daar komt nu verandering in! Dankzij de introductie van de productlijn snelrol- en snelvouwdeuren kan Besam zich meer dan ooit profileren als aanbieder van totaaloplossingen voor toegang op maat.

Voor een snelle doorgang

Het nieuwe assortiment bestaat uit 4 snelrol- en 3 snelvouwdeuren, allemaal met een aantal gemeenschappelijke troeven. Een snelle en gemakkelijke doorgang is het essentiële uitgangspunt voor een efficiënte goederenstroom. De snelle opening van de deur zorgt voor een verkorte doorgangstijd, een verbeterde efficiëntie én een belangrijke energiebesparing.
Dankzij de Inverter-besturing kunnen verschillende openingssnelheden worden ingesteld en is er opstart- en remcontrole. Resultaat? Een betrouwbare werking en een langere levensduur.

Het flexibele deurblad kan volledig naar wens worden samengesteld. Voor een hogere veiligheid is integratie van transparante PVC-vensters in het zeildoek een doeltreffende oplossing. Een modulaire opbouw van het deurblad biedt dan weer het voordeel dat secties bij beschadiging vlot kunnen worden vervangen.
De Besam industriële snelloopdeuren zijn leverbaar in een brede waaier van standaardkleuren en op aanvraag in speciale kleuren.

Bestand tegen aanrijdingen

De industriële snelroldeuren uit het IRD SR-gamma zijn uitgerust met een Anti-Crash systeem, ideaal in logistieke omgevingen met druk heftruckverkeer waar de kans bestaat dat deuren geraakt worden door een heftruck. Vertragingen als gevolg van zo’n aanrijding behoren daarmee definitief tot het verleden.
Besam ontwikkelde zelfs een zelfherstellende variant van het Anti-Crash systeem. Dankzij dit systeem functioneert de deur na een aanrijding in amper enkele minuten weer feilloos. De uit zijn geleidingen gereden deur wordt opgetrokken en zoekt onmiddellijk die geleidingen weer op. Het optrekken kan zowel manueel als automatisch.

Voor middelgrote tot grote doorgangen garanderen de industriële snelvouwdeuren van het IFD-gamma een betrouwbare werking onder de meest uiteenlopende omstandigheden. Verstevigingsprofielen zorgen ervoor dat de vouwdeuren zowel bij hoge winddruk als binnen in lage-luchtdrukruimtes kunnen worden toegepast.
Build for Life