Verwarming & Sanitair

Bereken je besparing met een zonneboiler

Bereken je besparing met een zonneboiler
Op zoek naar een concreet, niet-merkgebonden antwoord op alle vragen die je als bouwer of verbouwer over zonneboilerinstallaties kan hebben? Surf dan naar www.InfoZonneBoiler.be, het objectieve zonneboilerinfoplatform van de Belgische zonneboilerfederatie Belsolar. De website kreeg zopas niet alleen een volledige make-over, zowel op grafisch als bouwtechnisch vlak. Ze werd tevens uitgebreid met een gloednieuwe calculator waarmee je heel eenvoudig kan berekenen hoeveel geld en CO2 je jaarlijks kan besparen wanneer je je bestaande installatie voor de verwarming van sanitair water door een zonneboiler vervangt.

Een zonneboilersysteem bestaat uit thermische zonnecollectoren en een opslagvat. Het zet zonne-energie om in warmte waarmee je je huishoudelijk water (voor keuken, bad of douche) opwarmt. Met een zonneboiler kan je, inclusief de kosten van de naverwarming, op jaarbasis tot 60% besparen op de energie die hiervoor nodig is.
Zonneboilers kan je ook inzetten als (bij)verwarming voor je woning of om je zwembad te verwarmen. Ze dragen in belangrijke mate bij tot de reductie van de CO2-uitstoot van gebouwen, hebben een lange levensduur en vergen relatief weinig onderhoud.

Alle info over zonneboilers

Maar hoe werkt een zonneboiler precies? Welk type zonnecollector kiest je best en hoe groot moet die dan zijn? Wat is de rendabiliteit van een thermisch zonne-energiesysteem? Kan je nog aanspraak maken op subsidies of premies? Heb je een vergunning nodig? En kan je ook zeker zijn van warm water als de zon niet schijnt?

Bereken je besparing met een zonneboiler
Voor een concreet, niet-merkgebonden antwoord op deze nog veel meer vragen kan elke kandidaat-bouwer en verbouwer en elke professional terecht op de www.InfoZonneBoiler.be, het objectieve zonneboiler-infoplatform bij uitstek.

www.InfoZonneBoiler.be is geen commerciële site. Het is een initiatief van Belsolar, de federatie waarbij quasi alle Belgische leveranciers van systemen voor thermische zonne-energie aangesloten zijn. Sinds 2010 maakt Belsolar deel uit van ATTB, de Belgische sectorassociatie voor thermische technieken.

Nieuwe berekeningstool

Investeren in een zonneboiler is altijd een goede zaak: het is een zeer laagdrempelige manier om hernieuwbare energie toe te passen, en je bespaart op jaarbasis tot maar liefst 60% op je warmwaterfactuur en ook heel wat CO2. Met een zonneboiler kan je immers het hele jaar door een groot deel van het water voor de badkamer en de keuken opwarmen met gratis energie van de zon.

Hoeveel geld en CO2 je bespaart wanneer je je installatie voor de verwarming van sanitair warm water door een zonneboilerinstallatie vervangt, kan je vanaf nu berekenen op www.InfoZonneBoiler.be, onder de tab ‘Bereken je besparing’.

Geef in welke energiebron je nu gebruikt om je sanitair water te verwarmen (gas, stookolie of elektriciteit), wat je geschatte waterverbruik is of hoeveel personen je huishouden telt, en je ontdekt meteen welk bedrag je kan besparen.

Ook interessant