Algemeen

Belgische stations veroveren de wereld

Een nieuwe staionsomgeving voor Toulouse-Matabiau, een busterminal in Kingston, Jamaica en een complete stadswijk boven de sporen in Moskou, het zijn slechts enkele van de buitenlandse projecten waarvoor Eurostation-Euro Immo Star gecontracteerd werd.
De Franse stad Toulouse wil van het station Toulouse-Matabiau, een prachtig bouwwerk dat dateert van begin vorige eeuw, een knooppunt maken voor het Europese hogesnelheidsnetwerk. Net als in Antwerpen-Centraal moet hier een historisch station compleet aangepast worden aan de reizigerswensen van de 21ste eeuw. Er komt bijkomende spoorinfrastructuur en de stationsvoorzieningen worden gemoderniseerd. Het station moet een verkeersknooppunt worden waar gemakkelijk op tram, metro of bus kan worden overgestapt. Ook de doorstroming van het verkeer rond het station moet beter.

De volledige stationsomgeving wordt aangepakt. De stad Toulouse wil van de stationswijk een gloednieuwe wijk maken waar het aangenaam wonen en werken is. Eurostation-Euro Immo Star werkt samen met lokale studiebureaus aan de uitwerking van het stedelijke masterplan.

Lees verder op Vlaamsearchitectuur.be
Build for Life