Belgisch bedrijf introduceert Touchless bruiswater uit de kraan

29 september 2020 Bron: Wavemakers
Belgisch bedrijf introduceert Touchless bruiswater uit de kraan
Foto: © Jeroen Leurs
Aqualex, het Belgische bedrijf gespecialiseerd in leidingwaterkoelers en designkranen voor gekoeld, bruisend en heet water introduceert als eerste volledig aanraakvrije waterkoelers en kranen op de markt. In volle coronacrisis ontwikkelde het R&D-team Aqualex Touchless, een innovatieve sensortechnologie waardoor hun leidingwaterkoelers en designkranen met een simpele handbeweging te bedienen zijn. Deze gepatenteerde technologie maximaliseert de hygiŽne en het gebruiksgemak, en werd reeds in 250 toestellen geÔmplementeerd. Steeds meer bedrijven zijn overtuigd van de meerwaarde die de Aqualex Touchless-systemen bieden in de strijd tegen het coronavirus. Ook enkele Fosbury & Sons-hubs werden voorzien van een stijlvolle Touchless kraan, waarmee per dag zoín 450 liter aan flessenwater wordt bespaard en 600 werknemers hun dorst kunnen lessen zonder een knop of hendel aan te raken.

Touchless bruiswater uit de kraan
Foto: © Jeroen Leurs

Wedloop naar coronaproof bediening

Toen de coronastorm dit voorjaar in alle hevigheid ontaardde, creŽerde dit onmiddellijk een noodzaak aan hygiŽne en desinfectie in alle mogelijke levensdomeinen. Dit prikkelde het R&D-departement van Aqualex om een nieuwe technologie uit te werken. ďOns team speelde al langer met het idee dat sensortechnologie veel hygiŽnischer en gebruiksvriendelijker isĒ, licht Alexander Vanlerberghe, CEO van Aqualex, toe. ďBij het losbarsten van de coronacrisis kwam dit project plots in een stroomversnelling terecht. Slechts twee weken na onze eerste brainstormsessie lanceerden we Aqualex Touchless: de allereerste drinkwatersystemen op de markt die bediend worden door middel van sensoren.Ē

Aqualex nam onmiddellijk een patent op de technologie die nu geÔmplementeerd wordt in nieuwe systemen, maar ook retroactief wordt verwerkt in reeds geplaatste toestellen en kranen. ďWe zijn bijzonder dankbaar en trots dat ons team zich zo wendbaar en gemotiveerd heeft getoond bij de ontwikkeling van Aqualex Touchless en stellen het systeem nu voor aan al onze klantenĒ, vertelt Alexander Vanlerberghe.

Touchless bruiswater uit de kraan
Foto: © Aqualex

Fosbury & Sons meets Aqualex Touchless

Veel bedrijven toonden reeds interesse in Aqualex Touchless. Sinds de introductie werden al zoín 250 toestellen met de aanraakvrije technologie uitgerust. Architecten zijn alvast overtuigd en ook verschillende overheidsgebouwen, zorginstellingen en scholen opteerden reeds voor de sensorgestuurde drinkwatersystemen. Daarnaast kunnen bezoekers sinds kort in drie coworking spaces van Fosbury & Sons nabij Brussel genieten van de Aqualex Touchless-toepassing waarbij gekoeld en bruisend water rechtstreeks uit de kraan stroomt. Met een dagelijkse opkomst van 600 werknemers verdeeld over de drie vestigingen, bespaart men maar liefst 450 liter per dag aan plastic flessen. ďAqualex Touchless-kranen bieden werkelijk een totaalplaatje: ze zien er niet alleen stijlvol uit, maar zijn met hun aanraakvrije bediening ook volledig coronaproof. Daarnaast besparen we door het gebruik van een multifunctionele kraan ook op plastic afval en verkleinen onze bezoekers hun ecologische voetafdruk, iets wat we bij Fosbury & Sons bijzonder hoog in het vaandel dragenĒ, besluit Eveline Rigouts, COO bij Fosbury & Sons.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo